Sonkakrém

Sonkakrém recept
Hozzávalók
•  20 dkg főtt füstölt sonka (lehet a maradék húsvéti sonka is)
•  1 szikkadt zsemle
•  kb. 1 dl tej a zsemle áztatásához
•  6 dkg vaj
• 
•  őrölt fehér bors
•  pár csepp brandy (ez el is maradhat)

Elkészítés módja

1. A főtt füstölt sonkát kisebb falatokra vágjuk, és gyorsvágógépbe rakjuk, — ez a konyhai robotgép azon része, amelyikben egy s alakú kés forog.

2. A zsemlét közepes kockákra vágjuk, egy tálba szórjuk, majd annyi tejet öntünk rá, amennyitől fölpuhul, de nem lesz túl lágy. Éppen ezért, amikor ráöntöttük a tejet, egy kicsit nyomkodjuk a tál aljához (tömörítsük) a zsemlét. Pár perc elteltével fakanállal jól összetörjük, azután a húshoz adjuk. A vajat fölkockázva ugyancsak az előzőekhez adjuk, kissé megsózzuk, megborsozzuk, és tehetünk hozzá pár csepp brandyt is. Pürévé keverjük.

3. Forró pirítósra kenve vagy csillagcsöves habzsákból rányomva tálaljuk, de ahogy a képen is látható, tölthetjük kis tésztakosarakba is. Utóbbiakat a kisújszállási hagymatortánál leírt tésztából lehet sütni: a tésztát 2-3 milliméter vékonyságúra nyújtjuk, és akkora kerek lapokat szúrunk ki belőle, amikkel belülről kényelmesen kibélelhetjük a kis sütőformákat. Az aljukat villával megszurkáljuk, száraz babbal vagy lencsével megtöltjük, hogy ne hólyagosodjanak föl sütés közben, és közepes lánggal kb. 10 perc alatt megsütjük. Hűlni hagyjuk, majd a babot (lencsét) kiöntjük belőlük, mielőtt megtöltjük.

A leírásban szereplő Sonkakrém recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Sonkakrém recept - 2 hozzászólás

  1. admin
    admin #9117 2014. 04. 13. 09:01 Válasz

    Leveles tésztából is finom lesz a végeredmény, bár a krém sűrűségéhez kicsit könnyed állagú.

  2. sassdr
    sassdr #9116 2014. 04. 13. 07:54 Válasz

    Nagyon köszönöm a receptet! Nálunk gyakran marad a húsvéti sonkából, amit így felhasználhatok. Gondolom, mirelit leveles tésztából sütött kosárkák is alkalmasak hozzá, ha nincs idő tészta készítésére....

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Sonkakrém recept - 2 hozzászólás

  1. admin
    admin #9117 2014. 04. 13. 09:01 Válasz

    Leveles tésztából is finom lesz a végeredmény, bár a krém sűrűségéhez kicsit könnyed állagú.

  2. sassdr
    sassdr #9116 2014. 04. 13. 07:54 Válasz

    Nagyon köszönöm a receptet! Nálunk gyakran marad a húsvéti sonkából, amit így felhasználhatok. Gondolom, mirelit leveles tésztából sütött kosárkák is alkalmasak hozzá, ha nincs idő tészta készítésére....

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.