Tepsis hús

Tepsis hús recept
Hozzávalók
•  1 kg sertéstarja
•  15 dkg füstölt szalonna
•  1 kg burgonya
•  1 nagyobb fej vöröshagyma
•  4 gerezd fokhagyma
• 
•  őrölt bors
•  köménymag

Elkészítés módja

1. A húst ujjnyira felszeletelem (erre akár a hentest is megkérhetjük), hogy ne kelljen harcolni a csonttal.

2. A húst a sóval, őrölt borssal, köménymaggal és a fokhagymával megfűszerezem és félreteszem.

3. A burgonyát tetszés szerint karikára vagy kockára vágom.

4. Az apróra vágott szalonnát kiolvasztom a tepsiben és ezen megfonnyasztom a vöröshagymát.

5. Ezután kiveszem a tepsiből.

6. A feldarabolt burgonyát a tepsibe rakom, a tetején elosztom a szalonnás hagymát és körülbelül fél órára sütőbe dugom.

7. Ezután a burgonya tetejére helyezem a nyers hússzeleteket, szépen egymás mellé.

8. Ha szükséges, egy kis olajjal, vagy margarinnal megkenem.

9. A tepsit alufóliával letakarom és kb. 50 percre 180-200 fokosra felfűtött sütőbe teszem.

10. A sütés vége felé a fóliát leveszem a tepsiről és pirosra sütöm.

Tepsis hús recepthez fűződő történet, jótanács

Mivel vas tepsiben készítettem, így, amikor elkészült, akkor kiszedtem, mert nem szeretem, ha az étel vas ízű. Viszont sütni benne kiváló.

A leírásban szereplő Tepsis hús recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Tepsis hús recept - 5 hozzászólás

  1. dugódani
    dugódani #4291 2013. 04. 18. 12:37 Válasz

    Köszönöm szépen !

  2. horniart
    horniart #4287 2013. 04. 17. 22:39 Válasz

    uhh, de ínycsiklandóóóó.. :-)

  3. dugódani
    dugódani #3764 2013. 04. 10. 21:20 Válasz

    Köszönöm szépen a bíztatást !

  4. manócska
    manócska #3762 2013. 04. 10. 21:14 Válasz

    Nagyon fincsi kaja. Nálunk sem tartana sokáig.

  5. karperec
    karperec #3747 2013. 04. 10. 18:55 Válasz

    Az így elkészített husit addig enném, míg szét nem durranok. A vas tepsi különleges, manapság már csak lemez vagy alu tepsikkel lehet találkozni.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Még több tarja recept
Még több tarja recept

Tepsis hús recept - 5 hozzászólás

  1. dugódani
    dugódani #4291 2013. 04. 18. 12:37 Válasz

    Köszönöm szépen !

  2. horniart
    horniart #4287 2013. 04. 17. 22:39 Válasz

    uhh, de ínycsiklandóóóó.. :-)

  3. dugódani
    dugódani #3764 2013. 04. 10. 21:20 Válasz

    Köszönöm szépen a bíztatást !

  4. manócska
    manócska #3762 2013. 04. 10. 21:14 Válasz

    Nagyon fincsi kaja. Nálunk sem tartana sokáig.

  5. karperec
    karperec #3747 2013. 04. 10. 18:55 Válasz

    Az így elkészített husit addig enném, míg szét nem durranok. A vas tepsi különleges, manapság már csak lemez vagy alu tepsikkel lehet találkozni.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.