Tepsis hús
Elkészítés módja
1. A húst ujjnyira felszeletelem (erre akár a hentest is megkérhetjük), hogy ne kelljen harcolni a csonttal.
2. A húst a sóval, őrölt borssal, köménymaggal és a fokhagymával megfűszerezem és félreteszem.
3. A burgonyát tetszés szerint karikára vagy kockára vágom.
4. Az apróra vágott szalonnát kiolvasztom a tepsiben és ezen megfonnyasztom a vöröshagymát.
5. Ezután kiveszem a tepsiből.
6. A feldarabolt burgonyát a tepsibe rakom, a tetején elosztom a szalonnás hagymát és körülbelül fél órára sütőbe dugom.
7. Ezután a burgonya tetejére helyezem a nyers hússzeleteket, szépen egymás mellé.
8. Ha szükséges, egy kis olajjal, vagy margarinnal megkenem.
9. A tepsit alufóliával letakarom és kb. 50 percre 180-200 fokosra felfűtött sütőbe teszem.
10. A sütés vége felé a fóliát leveszem a tepsiről és pirosra sütöm.
Tepsis hús recepthez fűződő történet, jótanács
Mivel vas tepsiben készítettem, így, amikor elkészült, akkor kiszedtem, mert nem szeretem, ha az étel vas ízű. Viszont sütni benne kiváló.
Köszönöm szépen !
uhh, de ínycsiklandóóóó.. :-)
Köszönöm szépen a bíztatást !
Nagyon fincsi kaja. Nálunk sem tartana sokáig.
Az így elkészített husit addig enném, míg szét nem durranok. A vas tepsi különleges, manapság már csak lemez vagy alu tepsikkel lehet találkozni.