Tejszínes-tonhalas tésztasaláta

Elkészítés módja
1. A kockára vágott hagymát megdinszteljük az olívaolajon.
2. Rátesszük a gombát, a fokhagymát és egy kevés petrezselymet.
3. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
4. Mikor a gomba már majdnem megpuhult, hozzáadjuk a tonhalat (fontos, hogy olyan tonhalkonzervet vegyünk, ami sós lében van).
5. Pár perc főzés után felöntjük a tejszínnel és egyet hagyjuk forrni.
6. Ha úgymond leveses lesz, akkor jó.
7. Közben kifőzzük a tésztát.
8. Ehhez a mennyiséghez, hogy igazán jó ízű és tartalmas legyen, én egy 500 g-os tészta majdnem felét szoktam kifőzni.
9. A megfőtt tésztát összekeverjük a tonhalas tejszínnel és már lehet is fogyasztani.
Tejszínes-tonhalas tésztasaláta recepthez fűződő történet, jótanács
A tejszín mennyiségét akár növelni is lehet, de akkor arányosan a többi hozzávalót is.
Nagyon finom lehetett.
Halas menü bármikor jöhet!
Köszönöm. ))
Ez nagyon jól néz ki Szabina! :)
Nálunk csak én szeretem.:) Frissen is jó, de a másnapi "maradék" az isteni.
A fiam kedvence a tonhal. Megy a kedvencekhez, biztos finom.