Dorozsmai gombás csusza

Dorozsmai gombás csusza recept
Hozzávalók
•  5-6 dkg füstölt szalonna
•  1 kisebb vöröshagyma
•  35-40 dkg csiperkegomba
•  1-1 nagyobb zöldpaprika és paradicsom
•  2-3 evőkanál olaj
•  1 kiskanál jóféle pirospaprika
•  kb. 3 dl húsleves (leveskockából is jó)
•  2 dl tejföl
•  1 evőkanál finomliszt
•  fél mokkáskanál őrölt
•  fekete bors
• 
•  30 dkg csuszatészta

Elkészítés módja

1. A szalonnát apró kockákra, a lehéjazott hagymát finomra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, a paprikát kicsumázzuk, a paradicsom szárát kimetsszük, az előbbieket egycentis, a gombát kétcentis kockákra vagy cikkekre aprítjuk.

2. Egy lábasban, az olajon a szalonna zsírját kisütjük, és a hagymát 3-4 perc alatt megfuttatjuk rajta. A gombát hozzáadjuk, 5-6 percig pirítjuk, majd a paprikát meg a paradicsomot is rászórjuk. 2 percnyi pirítás után a pirospaprikával meghintjük, elkeverjük.

3. A levessel azonnal - nehogy a paprika megégjen - fölöntjük, 5 percig főzzük. Közben a tejfölt a liszttel simára dolgozzuk, egy keveset a forró léből belemerünk, majd a paprikás-gombás ragu levét ezzel sűrítjük. Megborsozzuk, ha kell, utánasózzuk.

4. Közben a csuszatésztát enyhén sózott, forrásban lévő vízben kifőzzük, leszűrjük, a gombás raguval összekeverjük és már tálalhatjuk is. Aki szereti, sütőben egy kicsit meg is piríthatja, mielőtt asztalra adja.

A leírásban szereplő Dorozsmai gombás csusza recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.