Dorozsmai gombás csusza

Elkészítés módja
1. A szalonnát apró kockákra, a lehéjazott hagymát finomra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, a paprikát kicsumázzuk, a paradicsom szárát kimetsszük, az előbbieket egycentis, a gombát kétcentis kockákra vagy cikkekre aprítjuk.
2. Egy lábasban, az olajon a szalonna zsírját kisütjük, és a hagymát 3-4 perc alatt megfuttatjuk rajta. A gombát hozzáadjuk, 5-6 percig pirítjuk, majd a paprikát meg a paradicsomot is rászórjuk. 2 percnyi pirítás után a pirospaprikával meghintjük, elkeverjük.
3. A levessel azonnal - nehogy a paprika megégjen - fölöntjük, 5 percig főzzük. Közben a tejfölt a liszttel simára dolgozzuk, egy keveset a forró léből belemerünk, majd a paprikás-gombás ragu levét ezzel sűrítjük. Megborsozzuk, ha kell, utánasózzuk.
4. Közben a csuszatésztát enyhén sózott, forrásban lévő vízben kifőzzük, leszűrjük, a gombás raguval összekeverjük és már tálalhatjuk is. Aki szereti, sütőben egy kicsit meg is piríthatja, mielőtt asztalra adja.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.