Parajos-ricottás farfalle

Elkészítés módja
1. A farfalle tésztát sós, forrásban, lévő vízben kifőzzük, leöblítjük, és lecsepegtetjük.
2. A friss paraj vastag szárait lecsipkedjük, majd a leveleket alaposan megmossuk, és lecsepegtetjük. Ezután nagyobb darabokra vagdaljuk, és egy serpenyőben felolvasztott vajra dobjuk. Közepes tűzön megfuttatjuk, hogy a paraj kicsit összeessen, majd hozzáadjuk a villával összetört ricotta túrót, ráöntjük a tejszínt, összekeverjük, és sóval, frissen őrölt borssal, a zúzott fokhagymával ízesítjük.
3. Ha a ricottás paraj krémes állagú, hozzáadjuk a főtt farfallét, lazán összekeverjük, és sóval, borssal utóízesítjük. Forrón tálaljuk.
Spenót helyett lehet más zöldségfélével is elkészíteni. / Pl 40 dkg hámozott paradicsom, 3-4 levél bazsalikom, 1 gerezd fokhagyma, só, olivaolaj összeturmixolva. / Már csak a tészta és a túró kell hozzá.
Bizony, egészben teljesen más ízvilága van.
Igazán jól hangzik, és gusztusos! Bár "egészben" még nem ettem parajt, azt hiszem, épp itt az ideje pótolni a lemaradást! :)