Fűszeres-zöldséges rakott galuska
Elkészítés módja
1. A lisztet keverőtálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a tojásokat, a sót, és annyi hideg vizet, hogy könnyen keverhető galuskatésztát kapjunk.
2. Közben sós vizet forralunk, majd a tésztát nokedli szaggatóval, a forró vízbe szaggatjuk. Néha megkeverjük, hogy a galuska ne ragadjon össze, majd ha feljött a víz tetejére, lassú tűzön 3-4 percet főzzük. Ezután hideg vízzel leöblítjük, és jól lecsepegtetjük. 3. Felforrósítjuk az olívaolajat, majd hozzáadjuk a fél karikákra szeletelt vöröshagymát, a padlizsánt, a cukkinit, a karalábét, és közepes tűzön rázogatva megpirítjuk. Mielőtt lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a szeletelt zöldpaprikát, a paradicsomot, és sóval, frissen őrölt borssal, az aprított petrezselyemmel ízesítjük.
3. Ha elkészült, a galuska felét olajozott hőálló edénybe tesszük, majd ráöntjük a sóval simára kevert tejföl felét, ezután következik a fűszeres zöldségragu, és a lereszelt sajt fele. Most jön a galuska másik fele, erre újból a tejföl, végül jól megszórjuk a reszelt sajttal. 180 ºC-os sütőben 30-35 perc alatt pirosra sütjük, majd ha elkészült, 10 percet pihentetjük, kockákra vágva tálaljuk, és tejföllel, paradicsommal, zöldpaprikával, zöldfűszerekkel díszítjük.
Alapvetően inkább a sima sonkát, de ha erősebb ízre vágynak a füstölt tökéletes lesz.
Hogy ha a családom nem tud hús nélkül elképzelni egy fő fogást, mit ajánlanak bele? Sonkából pl. simát vagy füstöltet? Esetleg valami mást?
Hajrá, csak bátran. :)
Ezt szívesen megkóstolnám!!!! :) Azt hiszem kipróbálom.
Igen Editke, remek étel, csak ajánlani tudjuk az elkészítését.
Nagyon finom lehet!