Tejkaramell-krémes torta

Elkészítés módja
1. Piskóta: 3 tojásos piskóta , de a liszt mennyiségéből 1 evőkanálnyit kivettem és épp ennyi karamellpudinggal pótoltam.
2. Ettől kellemes karamell ízű lett a piskótám.
3. Két lapra vágtam.
4. Tejkaramell-krém: A tejkaramellt előző nap készítsük el, mert kell neki egy nap hűlés.
5. Karamellizáljuk a cukrot egy vastag aljú edényben, ha szép sötét, folyós a karamell, öntsük fel a tejjel, tegyük hozzá a szódabikarbónát.
6. Legalább 1 órán át felügyelet mellett főzzük, sűrítsük. (Nekem nem lett elég sűrű első nekifutásra közel egy óra fortyogás után sem, de nem volt több időm akkor várakozni, ezért 1,5 cs. karamell pudinggal besűrítettem - éppen annyi tejjel engedtem fel, hogy simára tudjam keverni vele a pudingot.)
7. Hűtőben pihentetjük. 7. Tejszínréteg: 3 dl keményre felvert tejszínhab
8. A torta összeállítása:Piskóta, arra a karamell fele, majd a tejszínhab (ebből a habzsákba töltöttem egy keveset), piskóta, majd ismét egy réteg karamell.
9. Ezt visszazártam a tortagyűrűbe és jól lehűtöttem (4-5 óra).
10. Majd a maradék tejszínnel dekoráltam.
Tejkaramell-krémes torta recepthez fűződő történet, jótanács
A karamell iránti rajongásunk (férjemmel egyetemben) ebben a tortában kellő kielégítésre került. A lágy tejkaramell és a könnyű tejszín egy finom karamelles piskótába zárva......... hmmm, mennyei volt.
A tejkaramellt előző nap készítsük el, mert kell neki egy nap hűlés.
Nagyon jól néz ki a tortád, és a leírtak alapján nagyon finom lehet!! Mi is nagyon szeretjük a karamellás édességeket.:)
Üdvözöljük weboldalunkon.
Feltöltésével esélye nyílt a 10000,- forintos vásárlási utalvány megnyerésére.
Kívánjuk használja sikerrel oldalunkat.