Tejfölös pogácsa

Elkészítés módja
1. Az élesztőt a langyos tejjel és a cukorral felfuttatom.
2. A lisztet a margarinnal és a sóval elmorzsolom, hozzáadom a tojássárgáját, a tejfölt és a már felfutott élesztőt.
3. A tésztát összedolgozom és egy fél órát hagyom pihenni.
4. A fél óra leteltével a tésztát téglalap alakúra kinyújtom és háromba hajtom.
5. Ezt még kétszer megismétlem 20 perc elteltével.
6. Amikor a háromszori hajtás megtörtént a tésztát kinyújtom, a tetejét késsel bevagdosom, közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszúrom, majd a tetejét tojással lekenem és sajttal, köménymaggal megszórom.
7. Ezek után 200 fokon szép pirosra megsütöm.
Könnyű tésztája van, nem morzsolódik.
Életemben először sütöttem pogácsát, ezt a receptet használtam.
Nagyon finom lett.
Ezen felbuzdulva ma is sütök!
Köszönöm a receptet! :)
Nagyon szépek a pogácsáid Marcsi!