Tavaszi zöldségleves csirkemájgombóccal

Elkészítés módja
1. A zöldségeket megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk. A karfiolt kisebb rózsákra szedjük A fölolvasztott vajon az összes zöldséget, kevergetve néhány percig együtt pároljuk. A fölaprított petrezselyemmel, a gyömbérrel meg a tárkonnyal fűszerezzük, megsózzuk, megborsozzuk. A liszttel meghintjük, néhány percig pirítjuk, majd a húslevessel fölöntjük, fölforraljuk, és kis lángon puhára főzzük. Közben néhányszor megkeverjük.
2. Amíg a levesünk fő, elkészítjük a gombócot. Ehhez a csirkemájat apróra vágjuk. A tojást, meg a lisztet hozzáadjuk, megsózzuk, megborsozzuk, a finomra vágott petrezselyemmel fűszerezzük. Az egészet jól összedolgozzuk és a masszából vizezett kiskanállal diónyi gombócokat szaggatunk a gyöngyözve forró levesbe. Kis lángon még 4-5 percig főzzük.
Feltétlenül kipróbálom,mert az új ízeket szeretem.
Igen, a morzsától tényleg könnyebb lesz.
Ja és még valami,én kaparom a májat.
Érdekes,mert én a gombócokhoz csak morzsát használok,lisztet soha.Attól könnyebb mindenféle ilyen levesbetét.Ez az én véleményem,és a Mamám érdeme,akitől tanultam.