Tavaszi zöldségleves csirkemájgombóccal

Tavaszi zöldségleves csirkemájgombóccal recept
Hozzávalók
•  1 zsenge sárgarépa
•  1 petrezselyemgyökér
•  1 darabka szárzeller
•  15 dkg friss karfiol
•  5 dkg vaj
•  1 kiskanál cukor
•  1 csokor petrezselyem
•  csipetnyi őrölt gyömbér
•  fél mokkáskanál tárkony
•  őrölt fekete bors
• 
•  1 l húsleves (készülhet leveskockából is)
•  1 csapott evőkanál liszt
a csirkemájombóchoz:
•  15 dkg csirkemáj (szív nélkül)
•  1 tojás
•  3 evőkanál liszt
•  őrölt fekete bors
• 
•  1 csokor petrezselyem

Elkészítés módja

1. A zöldségeket megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk. A karfiolt kisebb rózsákra szedjük A fölolvasztott vajon az összes zöldséget, kevergetve néhány percig együtt pároljuk. A fölaprított petrezselyemmel, a gyömbérrel meg a tárkonnyal fűszerezzük, megsózzuk, megborsozzuk. A liszttel meghintjük, néhány percig pirítjuk, majd a húslevessel fölöntjük, fölforraljuk, és kis lángon puhára főzzük. Közben néhányszor megkeverjük.

2. Amíg a levesünk fő, elkészítjük a gombócot. Ehhez a csirkemájat apróra vágjuk. A tojást, meg a lisztet hozzáadjuk, megsózzuk, megborsozzuk, a finomra vágott petrezselyemmel fűszerezzük. Az egészet jól összedolgozzuk és a masszából vizezett kiskanállal diónyi gombócokat szaggatunk a gyöngyözve forró levesbe. Kis lángon még 4-5 percig főzzük.

A leírásban szereplő Tavaszi zöldségleves csirkemájgombóccal recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (leves, zöldségleves, májgombóc leves) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Tavaszi zöldségleves csirkemájgombóccal recept - 4 hozzászólás

  1. zsuzsa56
    zsuzsa56 #3822 2013. 04. 11. 20:33 Válasz

    Feltétlenül kipróbálom,mert az új ízeket szeretem.

  2. admin
    admin #3602 2013. 04. 08. 21:29 Válasz

    Igen, a morzsától tényleg könnyebb lesz.

  3. zsuzsa56
    zsuzsa56 #3595 2013. 04. 08. 21:11 Válasz

    Ja és még valami,én kaparom a májat.

  4. zsuzsa56
    zsuzsa56 #3594 2013. 04. 08. 21:10 Válasz

    Érdekes,mert én a gombócokhoz csak morzsát használok,lisztet soha.Attól könnyebb mindenféle ilyen levesbetét.Ez az én véleményem,és a Mamám érdeme,akitől tanultam.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Még több csirkemáj recept
Még több csirkemáj recept

Tavaszi zöldségleves csirkemájgombóccal recept - 4 hozzászólás

  1. zsuzsa56
    zsuzsa56 #3822 2013. 04. 11. 20:33 Válasz

    Feltétlenül kipróbálom,mert az új ízeket szeretem.

  2. admin
    admin #3602 2013. 04. 08. 21:29 Válasz

    Igen, a morzsától tényleg könnyebb lesz.

  3. zsuzsa56
    zsuzsa56 #3595 2013. 04. 08. 21:11 Válasz

    Ja és még valami,én kaparom a májat.

  4. zsuzsa56
    zsuzsa56 #3594 2013. 04. 08. 21:10 Válasz

    Érdekes,mert én a gombócokhoz csak morzsát használok,lisztet soha.Attól könnyebb mindenféle ilyen levesbetét.Ez az én véleményem,és a Mamám érdeme,akitől tanultam.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.