Köménymagos leves

Elkészítés módja
1. A köménymagot egy lábasban az olajon 1 perc alatt megfuttatjuk – még ízesebb, ha a fűszert előtte néhány vágással kissé fölaprítjuk. Akkor jó, ha hallhatóan pattogni kezd.
2. Ezután a tűzről lehúzzuk, majd a liszttel meghintjük, és gyorsan elkeverjük, nehogy megégjen, maradjon szép világosbarna. A pirospaprikával fűszerezzük és azonnal 1-1,2 liter hideg vízzel fölöntjük, megsózzuk, a Piros Arannyal ízesítjük.
3. Kevergetve fölforraljuk, a lehéjazott hagymát egészben belerakjuk, kis lángon kb. 10 percig főzzük.
4. Tálalás előtt a hagymát kiemeljük belőle, és a levesbe a tűzről levéve egy felvert tojást is belekeverünk; de tojás helyett pirított zsemlekockákat beleszórva is kínálhatjuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.