Tárkonyos csirkeraguleves
Elkészítés módja
1. A zsíron kiolvasztjuk az apróbbra vágott szalonnát, majd félretesszük.
2. A szalonna kisült zsírján megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát.
3. Hozzáadjuk a felaprított répákat, a felszeletelt gombát, zöldborsót, sózzuk, és lefedve még 10 percig pároljuk.
4. A húst kockákra vágjuk és a zöldségekkel együtt tovább pároljuk.
5. Megszórjuk őrölt borssal, ételízesítővel, pirospaprikával és finomliszttel.
6. Két percig, állandó keverés mellett pirítjuk, majd felöntjük 2 l vízzel, elkeverjük és felforraljuk.
7. A lisztből, tojásból galuska állagú tésztát keverünk, majd beleszaggatjuk a levesbe.
8. Amint a galuska feljön a leves tetejére, hozzáöntjük a tejszínt, a citromlevet és a tárkonyt és összeforraljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.