Sült kacsamellfilé gyümölcsös, párolt káposztával

Elkészítés módja
1. A kacsamelleket a bőrös felén beirdaljuk, sózzuk, borsozzuk, majd a hevített margarinon mindkét felükön szép pirosra sütjük.
2. Ezután 10 percre a sütőbe tesszük 200 fokra lefedve, vagy fóliával letakarva. Ott is hagyjuk tálalásig.
3. A káposztát lereszeljük, besózzuk, kevés ideig állni hagyjuk, majd a barna cukrot kissé karamellizáljuk egy lábasban és a káposztát belerakjuk. Fűszerezzük, és a bort is ráöntjük.
4. Pároljuk, majd a bébinarancsot felkarikázzuk, kimagozzuk és hozzákeverjük a fügét apróra vágva a meghámozott reszelt almát is.
5. Kevergessük és akkor jó, ha már szép üveges lesz a káposzta, de nem kell, hogy teljesen puha legyen.
6. 1 teáskanál ecettel savanyítsuk, ízlés szerint.
Sült kacsamellfilé gyümölcsös, párolt káposztával recepthez fűződő történet, jótanács
A férjem kedveli a kacsahúst, így gyakran készítek ebédre.
Nagyon ügyes vagy Zsuzsa,igazán étvágy gerjesztő!Gratulálok!
Jól néz ki:) Szeretem a kacsa husit.
Remekül hangzik !!!