Libamell velesült burgonyával

Elkészítés módja
1. A libamellet kicsontozzuk (a kevésbé gyakorlottak eleve így is vehetik). Húsos oldalát kb. 1 kiskanál sóval bedörzsöljük, a majoránnával meghintjük, és 20 percnyi pihentetés után bőrös oldalával lefelé fordítva tepsibe tesszük. Sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 40 percig sütjük.
2. Közben a burgonyát meg a hagymát megtisztítjuk, és egyforma, nem túl vastag cikkekre vágjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, a pirospaprikával, a majoránnával meg a fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük.
3. A húsról a felesleges zsírt lekanalazzuk és félretesszük. Akkor jó, ha csak 4-5 evőkanálnyi marad belőle a tepsiben. A hagymás burgonyát a libamell köré terítjük, és változatlan lánggal 1 órán át sütjük, közben a hússal együtt többször megforgatjuk.
4. Tálaláskor a húst kissé ferdén, egyenletesen fölszeleteljük, a hagymás burgonyát pedig mellé halmozzuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.