Lecsós csirketokány juhtúrós puliszkával
Elkészítés módja
1. A szalonnát apró kockákra vágjuk. A húst megmossuk, leszárogatjuk, majd vékony csíkokra metéljük. A szalonnát serpenyőben kisütjük, majd a húst hozzáadjuk és kevergetve fehéredésig pirítjuk. A közben megtisztított és finomra vágott vöröshagymát rászórjuk, kissé megsózzuk, a fűszerpaprikával meghintjük. A paradicsomot és a paprikát kicsumázzuk, megmossuk, majd kis kockákra vágva az előzőekhez adjuk. Fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk, közben néhányszor megkeverjük.
2. A puliszkához a vizet fölforraljuk, megsózzuk, majd folyamatosan kevergetve a kukoricadarát beleszórjuk. Néhány percig főzzük, majd letakarjuk, a tűzről lehúzzuk és kb. 30 percig hagyjuk duzzadni. A puliszkát egy kivajazott mélyebb tűzálló tálba simítjuk, a juhtúrót rámorzsoljuk, a tejföl felével meglocsoljuk. A közben megpuhult csirketokányt ráhalmozzuk, a maradék tejföllel meglocsoljuk, és előmelegített sütőben, 200°C-on;(légkeveréses sütőben 175°C), 20-25 perc alatt átforrósítjuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.