Lecsós csirketokány juhtúrós puliszkával

Lecsós csirketokány juhtúrós puliszkával recept
Hozzávalók
•  6 dkg füstölt szalonna (mangalicából a legjobb)
•  50 dkg csirkemellfilé
•  1 közepes vöröshagyma
• 
•  1 kiskanál fűszerpaprika
•  1 paradicsom
•  1 zöldpaprika
a puliszkához:
•  1 l víz
• 
•  25 dkg kukoricadara
a tál kikenéséhez:
•  2 dkg vaj
•  12 dkg juhtúró
•  3 dl tejföl

Elkészítés módja

1. A szalonnát apró kockákra vágjuk. A húst megmossuk, leszárogatjuk, majd vékony csíkokra metéljük. A szalonnát serpenyőben kisütjük, majd a húst hozzáadjuk és kevergetve fehéredésig pirítjuk. A közben megtisztított és finomra vágott vöröshagymát rászórjuk, kissé megsózzuk, a fűszerpaprikával meghintjük. A paradicsomot és a paprikát kicsumázzuk, megmossuk, majd kis kockákra vágva az előzőekhez adjuk. Fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk, közben néhányszor megkeverjük.

2. A puliszkához a vizet fölforraljuk, megsózzuk, majd folyamatosan kevergetve a kukoricadarát beleszórjuk. Néhány percig főzzük, majd letakarjuk, a tűzről lehúzzuk és kb. 30 percig hagyjuk duzzadni. A puliszkát egy kivajazott mélyebb tűzálló tálba simítjuk, a juhtúrót rámorzsoljuk, a tejföl felével meglocsoljuk. A közben megpuhult csirketokányt ráhalmozzuk, a maradék tejföllel meglocsoljuk, és előmelegített sütőben, 200°C-on;(légkeveréses sütőben 175°C), 20-25 perc alatt átforrósítjuk.

A leírásban szereplő Lecsós csirketokány juhtúrós puliszkával recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (lecsó, puliszka, tokány) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Még több csirkemell recept
Még több csirkemell recept

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.