Boros-gyümölcsös pulyka
Elkészítés módja
1. A pulykamellet megmossuk, majd kb. 2 centis kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, fölaprítjuk és fölhevített olajon kevergetve megfuttatjuk. A húst rádobjuk, megsózzuk, megborsozzuk, a gyömbérrel fűszerezzük és nagy lángon, kevergetve fehéredésig sütjük. A bor felével meglocsoljuk és lefödve, kis lángon 15 perc alatt majdnem puhára pároljuk.
2. Közben néhányszor megkeverjük. Ezalatt az aszalt gyümölcsöket kisebb darabokra vagdossuk, a maradék bort rálocsoljuk és 5 percig áztatjuk benne. Ezután a gyümölcsöket a borral együtt a húshoz adjuk, összeforraljuk, majd a keményítővel simára kevert tejszínnel, sűrítjük. Néhány percig főzzük és azon melegében tálaljuk. Köretnek párolt rizs illik hozzá.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.