Spárgasaláta, zöld almával és grillezett kecskesajttal

Spárgasaláta, zöld almával és grillezett kecskesajttal recept
Hozzávalók
•  2 csomag fehér flamand spárga
•  1 tojás (elhagyható)
•  2 evőkanál málnás borecet
•  2 dl kukoricaolaj
•  1 zöld alma
•  4 kisebb kerek kecske sajt
•  4 szelet bacon sonka
•  1 evőkanál tárkony
•  1 doboz vizitorma vagy rukkola
• 
•  bors

Elkészítés módja

1. Tisztítsuk meg a spárgákat és tegyük fel főni enyhén sós-cukros vízben max. 10 percre.

2. Amikor megfőtt szűrjük le és vágjuk fel őket 3-4 centis darabokra.

3. Mossuk meg az almát, vágjuk ki a csutkáját és szeleteljük fel apró kis kockákra.

4. Tekerjük körbe a kecskesajtokat a bacon sonkával, majd tegyük be a mikrohullámú sütőbe, vagy csak egy serpenyőben süssük 3 percig, amíg a sonka ropogós nem lesz.

5. Készítsük el a dresszinget az olajból, tojásból és a málnás borecetből. Szórjuk meg a tárkonnyal.

6. Mossuk meg a vízitormát és vágjuk apróra.

7. Vegyük elő a tányérokat, helyezzük rá a spárgát, az almát, szórjuk meg a vízitormával, vagy rukkolával és öntsük le a dresszinggel.

8. Végül helyezzük mindegyik tányér közepére a ropogósra sült baconos kecskesajtot.

A leírásban szereplő Spárgasaláta, zöld almával és grillezett kecskesajttal recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (saláták) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Spárgasaláta, zöld almával és grillezett kecskesajttal recept - 4 hozzászólás

  1. Szabina
    Szabina #9268 2014. 05. 18. 22:00 Válasz

    Érdekesen hangzik! Tetszik! :)

  2. Vassné Edit
    Vassné Edit #9247 2014. 05. 15. 22:31 Válasz

    Nagyon finom lehet.
    Gratulálok a szép fotóhoz is!

  3. spajzgirl
    spajzgirl #9243 2014. 05. 15. 15:11 Válasz

    szerintem bármilyen borecet jó hozzá csak én a málnásat jobb szeretem..

  4. zsuzsa56
    zsuzsa56 #9237 2014. 05. 14. 10:28 Válasz

    A málnás borecet helyett mit lehet használni,mert málnásat nem láttam még.Megkérdezhetem?

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Spárgasaláta, zöld almával és grillezett kecskesajttal recept - 4 hozzászólás

  1. Szabina
    Szabina #9268 2014. 05. 18. 22:00 Válasz

    Érdekesen hangzik! Tetszik! :)

  2. Vassné Edit
    Vassné Edit #9247 2014. 05. 15. 22:31 Válasz

    Nagyon finom lehet.
    Gratulálok a szép fotóhoz is!

  3. spajzgirl
    spajzgirl #9243 2014. 05. 15. 15:11 Válasz

    szerintem bármilyen borecet jó hozzá csak én a málnásat jobb szeretem..

  4. zsuzsa56
    zsuzsa56 #9237 2014. 05. 14. 10:28 Válasz

    A málnás borecet helyett mit lehet használni,mert málnásat nem láttam még.Megkérdezhetem?

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.