Sonkás, krémsajtos kiflik

Elkészítés módja
1. Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk.
2. A vajat elmorzsoljuk a liszttel.
3. A vajas liszthez hozzáadjuk a sót, tojások sárgáját és a felfuttatott élesztőt.
4. Begyúrjuk a tésztát és egy órát meleg helyen kelesztjük.
5. Amíg kel a tészta, elkészítjük a tölteléket.
6. A sonkát apróra vágjuk vagy ledaráljuk.
7. Elkeverjük a krémsajttal, sóval, borssal, egy kanál liszttel és az egy tojássárgájával.
8. A tésztát 10-15 cm széles csíkra nyújtjuk, majd háromszögeket vágunk belőle.
9. A tészta egyik felére teszünk a töltelékből, majd kifli formára feltekerjük.
10. Hagyjuk 10-15 percet pihenni, majd felvert egész tojással lekenjük és megszórjuk szezámmaggal.
11. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük (20-25 perc).
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Jók ezek a töltött kiflik, szimpatikus összetevőkből!
Szépek a kifliid Józsi!
Ezt is szépre feltekerted!
Gratulálok:Edit.