Sajtos roló
Elkészítés módja
1. A tésztát kinyújtom 1 mm vastagra és lekenem tojással. 2 cm-es csíkokra felvágom hosszában, majd keresztbe még kétszer.
2. A habroló csőrét úgy tekerem fel ferdén, hogy egymást takarják a széleik. 200 fokos sütőben szép világosra sütöm és ha kihűlt, lehúzom a csőről.
3. A tejszínt a liszttel, sóval felfőzöm besamelnek és kihűtöm.
4. A margarint, a főtt tojássárgával kikeverem, majd a besamelt is hozzáadom és végül annyi reszelt sajtot, hogy könnyű állagú tölthető krémet kapjak.
5. Ezzel megtöltöm a rolókat csillagcsővel ellátott nyomózsákból.
6. A végeit belenyomom reszelt sajtba.
Sajtos roló recepthez fűződő történet, jótanács
Egyszerű, de finom kínáló.
Nekem eddig csak az utcai árusoktól jutott, köszönöm a receptet! :)
Nagyon köszönöm!
Szuper!! A Férjem kedvence a sajtosroló. Nagyon jól néz ki:)) Mentem is.
Szép!