Sajtos perec

Elkészítés módja
1. A tésztát jól összedolgozzuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk.
2. A pereceket tojással megkenjük és reszelt sajttal megszórjuk.
3. Pirospaprikát is rászórhatunk, még finomabb lesz.
4. Aztán be a sütőbe sülni (180 fokon).
5. Vigyázni kell rá, nehogy megégjen, mivel a tészta vékony, hajlamos hamar megbarnulni (nagyjából 8-10 perc elég neki).
Sajtos perec recepthez fűződő történet, jótanács
Szárazon tárolva sokáig friss marad. Ha nincs otthon perec-forma, simán rúd formára is lehet vágni, ebben az esetben az egész tésztát kinyújtva kell megkenni tojással, megszórni piros paprikával és reszelt sajttal, majd forró késsel vágni, hogy ne húzódjon a tészta.
Nagyon guszta kis perececskék!! Nekem is megvan ez a recept és nagyon szeretjük. Langyosan nem lehet abbahagyni olyan finom.
Nagyon szépek!
Akkor egyszerű a megoldás: mindkettőt meg kell sütni. Az egyiket reggelire, a másikat meg az esti sör mellé :)
Nahát! Nem tudok választani a sajtos sonkás, meg eközött! :)