Sajtkrémleves bacon-chipssel
Elkészítés módja
1. A vajat megolvasztottam, a lisztet megpirítottam benne.
2. Felöntöttem a hideg tejjel, közben csomómentesre kevertem.
3. Amikor a tej felfőtt, fűszereztem, majd belekevertem a reszelt sajtot.
4. Végül beleöntöttem a tejszínt és felfőztem.
5. A vékonyra szeletelt szalonnát megsütöttem, tálalásig papírtörlőre raktam, így jó ropogós maradt.
Én személy szerint szeretem a szerecsendió ízét, ezért nem szoktam nagyon visszafogni magam.
A sajtmártás nagyon jó ötlet! Imádjuk a sajtot minden formában, és ez tényleg egy egyszerű megoldás rá, köszi :).
Csatlakoznék a rajongói táborhoz! :) Mivelhogy előző életemben Kvarg Lipi (tudjátok Csipet Csapat...) lehettem, így már a SAJT szó hallatán elindul a nyáltermelésem, és azt mondom "mmm". :D
A szerecsendióval én speciel úgy vagyok, hogy teljes mértékben helyénvalónak tartom a kevesebb néha több mondást, mivel elég jellegzetes, átható íze van. Ezért tréfásan úgy is szoktam mondani: elég belőle egy gondolatnyi! :) Inkább utána tegyünk még hozzá, mert ugye kivenni már nem lehet a levesből.
Jut eszembe, továbbgondolva a receptet: a tej mennyiségét minimalizálva akár kiváló tésztára való sajtmártás is lehetne belőle...
Én mindig sómentes ételízesítőt használok. Ha az ételízesítőben van só, szerintem már felesleges plusz mennyiséget hozzáadni. Pontos mennyiségeket nem igazán tudok mondani, ez ízlés kérdése. De őrölt szerecsendióból ennyi levesbe én szoktam tenni egy kávéskanálnyit legalább.
Tényleg egyszerűnek tűnik!
Lenne egy (2) kérdésem:
Ehhez a mennyiséghez mennyi szerecsendió,só és ételízesítő (milyen?) jár?
Ezek szerint nagy sikert aratott :)
Az a baj, hogy gyorsabban elfogyott, mint hogy lefotózhattam volna :). Egyébként nem túl látványos, de tényleg nagyon finom.
Húú, nagyon jól hangzik, már csak pusztán a nevétől elkezdett csorogni a nyálam :) esetleg ha egy képpel kiegészülne a recept annak örülnék, mert kíváncsi vagyok, hogy néz ki :)