Sajtkrémleves bacon-chipssel

Sajtkrémleves bacon-chipssel recept
Hozzávalók
•  kb. 25 dkg trappista sajt
•  1 l tej
•  2 dl főzőtejszín
•  10 dkg vaj
•  2 evőkanál liszt
•  szeletelt bacon
• 
•  őrölt szerecsendió
•  ételízesítő

Elkészítés módja

1. A vajat megolvasztottam, a lisztet megpirítottam benne.

2. Felöntöttem a hideg tejjel, közben csomómentesre kevertem.

3. Amikor a tej felfőtt, fűszereztem, majd belekevertem a reszelt sajtot.

4. Végül beleöntöttem a tejszínt és felfőztem.

5. A vékonyra szeletelt szalonnát megsütöttem, tálalásig papírtörlőre raktam, így jó ropogós maradt.

A leírásban szereplő Sajtkrémleves bacon-chipssel recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (leves) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Sajtkrémleves bacon-chipssel recept - 7 hozzászólás

  1. nragnes
    nragnes #98 2013. 02. 13. 09:08 Válasz

    Én személy szerint szeretem a szerecsendió ízét, ezért nem szoktam nagyon visszafogni magam.
    A sajtmártás nagyon jó ötlet! Imádjuk a sajtot minden formában, és ez tényleg egy egyszerű megoldás rá, köszi :).

  2. cherryka
    cherryka #96 2013. 02. 12. 22:14 Válasz

    Csatlakoznék a rajongói táborhoz! :) Mivelhogy előző életemben Kvarg Lipi (tudjátok Csipet Csapat...) lehettem, így már a SAJT szó hallatán elindul a nyáltermelésem, és azt mondom "mmm". :D
    A szerecsendióval én speciel úgy vagyok, hogy teljes mértékben helyénvalónak tartom a kevesebb néha több mondást, mivel elég jellegzetes, átható íze van. Ezért tréfásan úgy is szoktam mondani: elég belőle egy gondolatnyi! :) Inkább utána tegyünk még hozzá, mert ugye kivenni már nem lehet a levesből.
    Jut eszembe, továbbgondolva a receptet: a tej mennyiségét minimalizálva akár kiváló tésztára való sajtmártás is lehetne belőle...

  3. nragnes
    nragnes #82 2013. 02. 11. 19:48 Válasz

    Én mindig sómentes ételízesítőt használok. Ha az ételízesítőben van só, szerintem már felesleges plusz mennyiséget hozzáadni. Pontos mennyiségeket nem igazán tudok mondani, ez ízlés kérdése. De őrölt szerecsendióból ennyi levesbe én szoktam tenni egy kávéskanálnyit legalább.

  4. karperec
    karperec #78 2013. 02. 11. 19:22 Válasz

    Tényleg egyszerűnek tűnik!

    Lenne egy (2) kérdésem:
    Ehhez a mennyiséghez mennyi szerecsendió,só és ételízesítő (milyen?) jár?

  5. Dignitee
    Dignitee #75 2013. 02. 11. 16:04 Válasz

    Ezek szerint nagy sikert aratott :)

  6. nragnes
    nragnes #74 2013. 02. 11. 15:17 Válasz

    Az a baj, hogy gyorsabban elfogyott, mint hogy lefotózhattam volna :). Egyébként nem túl látványos, de tényleg nagyon finom.

  7. Dignitee
    Dignitee #72 2013. 02. 11. 12:34 Válasz

    Húú, nagyon jól hangzik, már csak pusztán a nevétől elkezdett csorogni a nyálam :) esetleg ha egy képpel kiegészülne a recept annak örülnék, mert kíváncsi vagyok, hogy néz ki :)

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Sajtkrémleves bacon-chipssel recept - 7 hozzászólás

  1. nragnes
    nragnes #98 2013. 02. 13. 09:08 Válasz

    Én személy szerint szeretem a szerecsendió ízét, ezért nem szoktam nagyon visszafogni magam.
    A sajtmártás nagyon jó ötlet! Imádjuk a sajtot minden formában, és ez tényleg egy egyszerű megoldás rá, köszi :).

  2. cherryka
    cherryka #96 2013. 02. 12. 22:14 Válasz

    Csatlakoznék a rajongói táborhoz! :) Mivelhogy előző életemben Kvarg Lipi (tudjátok Csipet Csapat...) lehettem, így már a SAJT szó hallatán elindul a nyáltermelésem, és azt mondom "mmm". :D
    A szerecsendióval én speciel úgy vagyok, hogy teljes mértékben helyénvalónak tartom a kevesebb néha több mondást, mivel elég jellegzetes, átható íze van. Ezért tréfásan úgy is szoktam mondani: elég belőle egy gondolatnyi! :) Inkább utána tegyünk még hozzá, mert ugye kivenni már nem lehet a levesből.
    Jut eszembe, továbbgondolva a receptet: a tej mennyiségét minimalizálva akár kiváló tésztára való sajtmártás is lehetne belőle...

  3. nragnes
    nragnes #82 2013. 02. 11. 19:48 Válasz

    Én mindig sómentes ételízesítőt használok. Ha az ételízesítőben van só, szerintem már felesleges plusz mennyiséget hozzáadni. Pontos mennyiségeket nem igazán tudok mondani, ez ízlés kérdése. De őrölt szerecsendióból ennyi levesbe én szoktam tenni egy kávéskanálnyit legalább.

  4. karperec
    karperec #78 2013. 02. 11. 19:22 Válasz

    Tényleg egyszerűnek tűnik!

    Lenne egy (2) kérdésem:
    Ehhez a mennyiséghez mennyi szerecsendió,só és ételízesítő (milyen?) jár?

  5. Dignitee
    Dignitee #75 2013. 02. 11. 16:04 Válasz

    Ezek szerint nagy sikert aratott :)

  6. nragnes
    nragnes #74 2013. 02. 11. 15:17 Válasz

    Az a baj, hogy gyorsabban elfogyott, mint hogy lefotózhattam volna :). Egyébként nem túl látványos, de tényleg nagyon finom.

  7. Dignitee
    Dignitee #72 2013. 02. 11. 12:34 Válasz

    Húú, nagyon jól hangzik, már csak pusztán a nevétől elkezdett csorogni a nyálam :) esetleg ha egy képpel kiegészülne a recept annak örülnék, mert kíváncsi vagyok, hogy néz ki :)

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.