Rebarbara kompót télire

Rebarbara kompót télire recept
Hozzávalók
•  1 kg rebarbara
•  1 csomag tutti-frutti pudingpor
•  40 dkg cukor
•  2 db vaníliarúd

Elkészítés módja

1. Mossuk meg alaposan a rebarbarát, majd vágjuk másfél centis darabokra. A száráról nem kell a külső hártyát lehúzni.

2. Tegyük egy nagy lábasba, szórjuk rá a cukrot és tegyük bele a hosszában félbevágott vaníliarudat.

3. Főzzük körülbelül negyed órán keresztül, majd sűrítsük be hideg vízzel elkevert pudingporral.

4. Jól forraljuk ki, majd még a forrásban lévő kompótot szedjük tisztára mosott kisebb befőttes üvegekbe.

5. Zárjuk le azonnal és fordítsuk fejre öt percre.

Rebarbara kompót télire recepthez fűződő történet, jótanács

Használhatjuk öntetként palacsintákhoz, pitékhez, fagylalthoz, vagy akár a reggeli joghurthoz.

A leírásban szereplő Rebarbara kompót télire recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (rebarbara recept) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Rebarbara kompót télire recept - 6 hozzászólás

  1. t.variam
    t.variam #6016 2013. 06. 07. 22:01 Válasz

    Ez a több gyümölcsös változat nagyon jó ötlet. Egy eper-rebarbara is jó páros lehet. Én évek óta készülök valami rebarbarás finomságra, de még nem jutottam el odáig. Talán idén...

  2. zsuzsa56
    zsuzsa56 #6005 2013. 06. 07. 10:44 Válasz

    Nyersen még nem ettem,mert annyira nem szeretem,csak kompótnak, meg pitének,és készítettem egy kosárkát is belőle,amit feltöltök nemsokára.A téli kompóthoz nem tudok hozzászólni,mert először készítettem,de ízre isteni.Kaldenekker György receptje,ami nekem biztosíték,remélem hogy eláll.Majd tájékoztatlak.Ribizlivel savanyúbb lenne,de barackkal,banánnal almával már igen,Most fogok olyat is készíteni.

  3. cherryka
    cherryka #5995 2013. 06. 06. 21:58 Válasz

    Rebarbarát már ropogtattam nyersen, meg párszor kalácsot is sütöttem belőle (almás piteszerűt; olajos piskótatésztába szórva), de befőttként még nem volt hozzá szerencsém. A pudingpor kicsit elbizonytalanít, hogy a keményítő és a többi adalékanyag miatt nem kezd-e el egy idő után erjedni. Nem kell hűtőben tárolni?
    El tudom képzelni már gyümölccsel kombinálva is - pl. alma és fahéj, vagy málna, de még ribizlivel is.

  4. manócska
    manócska #5994 2013. 06. 06. 21:56 Válasz

    Köszönöm a gyors választ, lehet kipróbálom majd.

  5. zsuzsa56
    zsuzsa56 #5990 2013. 06. 06. 21:20 Válasz

    Kedves manócska! Eléggé savanykás kissé fanyar,de ha így van eltéve,isteni finom.Az ízesítését el kell találni,és persze kellő ízesítéssel finomítani ,illetve egynsúlyozni lehet.Én nagyon szeretem,főleg mert rendkívül sok vitamin,és ásványi anyagokat tartalmaz.Csak a szárát fogyasszuk,amúgy meg kedvelt dísznövény is.

  6. manócska
    manócska #5982 2013. 06. 06. 21:06 Válasz

    Még soha sem ettem rebarbarát. Milyen ízű?

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Rebarbara kompót télire recept - 6 hozzászólás

  1. t.variam
    t.variam #6016 2013. 06. 07. 22:01 Válasz

    Ez a több gyümölcsös változat nagyon jó ötlet. Egy eper-rebarbara is jó páros lehet. Én évek óta készülök valami rebarbarás finomságra, de még nem jutottam el odáig. Talán idén...

  2. zsuzsa56
    zsuzsa56 #6005 2013. 06. 07. 10:44 Válasz

    Nyersen még nem ettem,mert annyira nem szeretem,csak kompótnak, meg pitének,és készítettem egy kosárkát is belőle,amit feltöltök nemsokára.A téli kompóthoz nem tudok hozzászólni,mert először készítettem,de ízre isteni.Kaldenekker György receptje,ami nekem biztosíték,remélem hogy eláll.Majd tájékoztatlak.Ribizlivel savanyúbb lenne,de barackkal,banánnal almával már igen,Most fogok olyat is készíteni.

  3. cherryka
    cherryka #5995 2013. 06. 06. 21:58 Válasz

    Rebarbarát már ropogtattam nyersen, meg párszor kalácsot is sütöttem belőle (almás piteszerűt; olajos piskótatésztába szórva), de befőttként még nem volt hozzá szerencsém. A pudingpor kicsit elbizonytalanít, hogy a keményítő és a többi adalékanyag miatt nem kezd-e el egy idő után erjedni. Nem kell hűtőben tárolni?
    El tudom képzelni már gyümölccsel kombinálva is - pl. alma és fahéj, vagy málna, de még ribizlivel is.

  4. manócska
    manócska #5994 2013. 06. 06. 21:56 Válasz

    Köszönöm a gyors választ, lehet kipróbálom majd.

  5. zsuzsa56
    zsuzsa56 #5990 2013. 06. 06. 21:20 Válasz

    Kedves manócska! Eléggé savanykás kissé fanyar,de ha így van eltéve,isteni finom.Az ízesítését el kell találni,és persze kellő ízesítéssel finomítani ,illetve egynsúlyozni lehet.Én nagyon szeretem,főleg mert rendkívül sok vitamin,és ásványi anyagokat tartalmaz.Csak a szárát fogyasszuk,amúgy meg kedvelt dísznövény is.

  6. manócska
    manócska #5982 2013. 06. 06. 21:06 Válasz

    Még soha sem ettem rebarbarát. Milyen ízű?

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.