Rebarbara kompót télire

Elkészítés módja
1. Mossuk meg alaposan a rebarbarát, majd vágjuk másfél centis darabokra. A száráról nem kell a külső hártyát lehúzni.
2. Tegyük egy nagy lábasba, szórjuk rá a cukrot és tegyük bele a hosszában félbevágott vaníliarudat.
3. Főzzük körülbelül negyed órán keresztül, majd sűrítsük be hideg vízzel elkevert pudingporral.
4. Jól forraljuk ki, majd még a forrásban lévő kompótot szedjük tisztára mosott kisebb befőttes üvegekbe.
5. Zárjuk le azonnal és fordítsuk fejre öt percre.
Rebarbara kompót télire recepthez fűződő történet, jótanács
Használhatjuk öntetként palacsintákhoz, pitékhez, fagylalthoz, vagy akár a reggeli joghurthoz.
Ez a több gyümölcsös változat nagyon jó ötlet. Egy eper-rebarbara is jó páros lehet. Én évek óta készülök valami rebarbarás finomságra, de még nem jutottam el odáig. Talán idén...
Nyersen még nem ettem,mert annyira nem szeretem,csak kompótnak, meg pitének,és készítettem egy kosárkát is belőle,amit feltöltök nemsokára.A téli kompóthoz nem tudok hozzászólni,mert először készítettem,de ízre isteni.Kaldenekker György receptje,ami nekem biztosíték,remélem hogy eláll.Majd tájékoztatlak.Ribizlivel savanyúbb lenne,de barackkal,banánnal almával már igen,Most fogok olyat is készíteni.
Rebarbarát már ropogtattam nyersen, meg párszor kalácsot is sütöttem belőle (almás piteszerűt; olajos piskótatésztába szórva), de befőttként még nem volt hozzá szerencsém. A pudingpor kicsit elbizonytalanít, hogy a keményítő és a többi adalékanyag miatt nem kezd-e el egy idő után erjedni. Nem kell hűtőben tárolni?
El tudom képzelni már gyümölccsel kombinálva is - pl. alma és fahéj, vagy málna, de még ribizlivel is.
Köszönöm a gyors választ, lehet kipróbálom majd.
Kedves manócska! Eléggé savanykás kissé fanyar,de ha így van eltéve,isteni finom.Az ízesítését el kell találni,és persze kellő ízesítéssel finomítani ,illetve egynsúlyozni lehet.Én nagyon szeretem,főleg mert rendkívül sok vitamin,és ásványi anyagokat tartalmaz.Csak a szárát fogyasszuk,amúgy meg kedvelt dísznövény is.
Még soha sem ettem rebarbarát. Milyen ízű?