Rántott amurszeletek görög salátával
Elkészítés módja
1. A jégsaláta külső leveleit eltávolítjuk.
2. A saláta leveleit széttépkedjük.(Amennyiben maradna belőle, jobban eláll, ha tépkedjük, mint ha késsel vagdosnánk fel) A paradicsomot felszeleteljük.
3. A paprika magházát eltávolítjuk, majd felszeleteljük a kívánt formára.
4. A vöröshagymát is vékonyra karikázzuk.
5. Az uborkát is felszeleteljük és a héját lehámozzuk.
6. A feta sajtot 1 cm-es darabokra vágjuk.
7. Az elkészített hozzávalókat egy tálba rétegezzük és kézzel alaposan összekeverjük.
8. Tálaláskor ízlés szerinti mennyiségű borecettel, olívaolajjal leöntjük.
9. A halat megtisztítjuk és patkó alakúra vágjuk, sózzuk, majd szokás szerint bepanírozzuk és forró olajban kisütjük.
10. Tálaláskor a felhalmozott saláta mellé rakjuk és még forrón kínáljuk.
Görög salátában nincs paprika.
Nagyon jól néz ki:) Imádom a halakat.