Harcsa székelyesen

Harcsa székelyesen recept
Hozzávalók
•  2 vöröshagyma
•  10 evőkanál olaj
•  1.2 kg savanyú káposzta
•  1 csapott kiskanál köménymag
•  2 dl fehérbor
• 
•  4 szelet harcsa (egyenként kb. 15 dkg)
•  1 csapott kiskanál jóféle pirospaprika
•  1 mokkáskanál őrölt fekete bors
•  4 evőkanál finomliszt
a tetejére:
•  2 dl tejföl
•  1 kis csokor kapor

Elkészítés módja

1. A hagymát megtisztítjuk, félkarikákra vágjuk, és egy lábasban a fele olajban megfonnyasztjuk. A káposztát, ha túl savanyúnak találnánk, kissé kimossuk, majd néhány vágással földaraboljuk, hogy szálai ne legyenek túl hosszúak. A köménymagot a hagymára szórjuk, kissé megpirítjuk, majd a káposztát beleforgatjuk.

2. A bort ráöntjük, a káposzta sósságától függően egy kevés sót szórunk bele, és lefödve, kis lángon kb. 40 perc alatt, időnként megkeverve, megpároljuk.

3. Közben a halat kissé megsózzuk, a pirospaprikával meg a borssal fűszerezett lisztbe forgatjuk, és a maradék olajon oldalanként 3-3 percig sütjük. Szalvétára szedve lecsöpögtetjük.

4. Egy cseréptál vagy kisebb tepsi alját a puha boros káposzta felével beterítjük, és a halszeleteket rárakjuk. Erre kerül a maradék káposzta, aminek a tetejére kenjük a tejfölt. Forró sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 160 °C) 20 percig sütjük. Tálaláskor a fölaprított kaporral meghintjük.

Harcsa székelyesen recepthez fűződő történet, jótanács

Harcsa helyett másféle hallal is készíthetjük, ilyen például a fogas, ponty, csuka, tengeri hal.

A leírásban szereplő Harcsa székelyesen recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.