Rákóczi túrós lepény

Elkészítés módja
1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kinyújtjuk és zsírozott, lisztezett tepsiben, előmelegített sütőben, közepes lángon félig megsütjük - ez körülbelül 15-20 perc.
2. Ezután jön rá a töltelék.
3. Összekeverjük a túrót a kristálycukorral, a búzadarával, a tojássárgájával és a tejföllel és ezt a félig megsült tésztára kenjük.
4. A tojásfehérjét a porcukorral gőz fölött kemény habbá verjük és a túróra simítjuk, majd tovább sütjük a tésztát még kb. 20-25 percig, sütőtől függően.
Én nem szoktam tenni a töltelékbe, de biztos nem rontja el az ízét. :)
A töltelékhez nem kell vaniliás cukor, vagy citrom?
Rendben csomagolom is!
Szeretem a túrós sütiket. Jöhet belőle egy pár darab.
Elég gyorsan elkészül. Alkalmakra gyakran készítek. Köszönöm Nektek!
Szép munka!
Gratulálok:Edit.
Ügyes vagy Szabina :)