Nyári rakott káposzta

Nyári rakott káposzta recept
Hozzávalók
•  egy közepes fej (kb. 1.5 kg) káposzta
• 
•  3-3 paradicsom és zöldpaprika (tévépaprika)
•  50 dkg darált sertéscomb vagy pulykacombfilé
•  maréknyi főtt rizs
•  1 kiskanál jóféle pirospaprika
•  2-3 újhagyma
•  őrölt fekete bors
•  1-2 kiskanál csemege Piros Arany (egy része csípős is lehet)
•  10 dkg főtt füstölt tarja
•  1 nagy pohár (350 gramm) tejföl
A tepsi kikenéséhez:
•  2 evőkanál olaj
•  zsemlemorzsa

Elkészítés módja

1. A káposztát elnegyedeljük, kitorzsázzuk, majd kisujjnyi szélesen fölszeleteljük. Enyhén sózott, forrásban lévő vízben 15-20 percig főzzük - akkor jó, ha éppen csak egy kissé, de roppanós marad -, leszűrjük, lecsöpögtetve hűlni hagyjuk. A paradicsomok szárát kimetsszük, majd a szemeket néhány pillanatra forrásban lévő vízbe (tehetjük az éppen fővő káposztához is) rakjuk. Kiemeljük, meghámozzuk. A paprikákat kicsumázzuk.

2. A húst és a rizst egy tálba rakjuk. A pirospaprikával, a zöldjével együtt apróra vágott újhagymával, 1 mokkáskanál borssal, a Piros Arannyal, 1 csapott kiskanál sóval és az apró kockákra vágott főtt, füstölt tarjával összedolgozzuk.

3. Egy közepes nagyságú tűzálló tálat kiolajozunk, morzsával behintjük. A kihűlt káposzta egyharmadát a tűzálló tálba terítjük. A karikákra vágott paradicsom és paprika felét rárakjuk, kissé megsózzuk, megborsozzuk. Egy kevés tejföllel meglocsoljuk. A húsos-rizses massza felét egyenletesen ráhalmozzuk. Erre egyharmadnyi káposzta, majd a maradék húsos keverék kerül. Következik a maradék paprika és paradicsom, amit enyhén megsózunk, megborsozunk, egy kevés tejföllel meglocsolunk, végül az egészet befedjük egyharmadnyi káposztával. A maradék tejfölt úgy simítjuk el rajta, hogy a káposztát mindenütt befedje.

4. Közepesen forró sütőben szűk 1 órán át sütjük. 10 percnyi pihentetés után kockákra vágjuk. Aki szereti, a tányérján tejföllel is meglocsolhatja.

A leírásban szereplő Nyári rakott káposzta recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (rakott káposzta) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Nyári rakott káposzta recept - 6 hozzászólás

  1. admin
    admin #5948 2013. 06. 05. 20:01 Válasz

    Köszönjük, tessenek bátran belevágni az elkészítésébe.

  2. Pöttyös
    Pöttyös #5938 2013. 06. 05. 17:45 Válasz

    Nagyon finom recept.Kedvencekhez raktam.Köszönöm.

  3. Vassné Edit
    Vassné Edit #5909 2013. 06. 04. 21:54 Válasz

    Csorog a nyálam ilyen későn,a jobbnál-jobb menük láttán.
    Köszönöm a receptet.
    Frissből még nem készítettem,éppen itt az ideje.

  4. manócska
    manócska #5900 2013. 06. 04. 21:42 Válasz

    Ilyet már ettem, nagyon finom volt Szabina. Érdemes elkészíteni.

  5. admin
    admin #5886 2013. 06. 04. 18:47 Válasz

    Nagyon szívesen. :)

  6. Szabina
    Szabina #5884 2013. 06. 04. 18:40 Válasz

    Én azt hiszem nálunk a sertéscomb lesz a nyerő! :) Köszönöm.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Még több tarja recept
Még több tarja recept

Nyári rakott káposzta recept - 6 hozzászólás

  1. admin
    admin #5948 2013. 06. 05. 20:01 Válasz

    Köszönjük, tessenek bátran belevágni az elkészítésébe.

  2. Pöttyös
    Pöttyös #5938 2013. 06. 05. 17:45 Válasz

    Nagyon finom recept.Kedvencekhez raktam.Köszönöm.

  3. Vassné Edit
    Vassné Edit #5909 2013. 06. 04. 21:54 Válasz

    Csorog a nyálam ilyen későn,a jobbnál-jobb menük láttán.
    Köszönöm a receptet.
    Frissből még nem készítettem,éppen itt az ideje.

  4. manócska
    manócska #5900 2013. 06. 04. 21:42 Válasz

    Ilyet már ettem, nagyon finom volt Szabina. Érdemes elkészíteni.

  5. admin
    admin #5886 2013. 06. 04. 18:47 Válasz

    Nagyon szívesen. :)

  6. Szabina
    Szabina #5884 2013. 06. 04. 18:40 Válasz

    Én azt hiszem nálunk a sertéscomb lesz a nyerő! :) Köszönöm.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.