Nyári rakott káposzta
Elkészítés módja
1. A káposztát elnegyedeljük, kitorzsázzuk, majd kisujjnyi szélesen fölszeleteljük. Enyhén sózott, forrásban lévő vízben 15-20 percig főzzük - akkor jó, ha éppen csak egy kissé, de roppanós marad -, leszűrjük, lecsöpögtetve hűlni hagyjuk. A paradicsomok szárát kimetsszük, majd a szemeket néhány pillanatra forrásban lévő vízbe (tehetjük az éppen fővő káposztához is) rakjuk. Kiemeljük, meghámozzuk. A paprikákat kicsumázzuk.
2. A húst és a rizst egy tálba rakjuk. A pirospaprikával, a zöldjével együtt apróra vágott újhagymával, 1 mokkáskanál borssal, a Piros Arannyal, 1 csapott kiskanál sóval és az apró kockákra vágott főtt, füstölt tarjával összedolgozzuk.
3. Egy közepes nagyságú tűzálló tálat kiolajozunk, morzsával behintjük. A kihűlt káposzta egyharmadát a tűzálló tálba terítjük. A karikákra vágott paradicsom és paprika felét rárakjuk, kissé megsózzuk, megborsozzuk. Egy kevés tejföllel meglocsoljuk. A húsos-rizses massza felét egyenletesen ráhalmozzuk. Erre egyharmadnyi káposzta, majd a maradék húsos keverék kerül. Következik a maradék paprika és paradicsom, amit enyhén megsózunk, megborsozunk, egy kevés tejföllel meglocsolunk, végül az egészet befedjük egyharmadnyi káposztával. A maradék tejfölt úgy simítjuk el rajta, hogy a káposztát mindenütt befedje.
4. Közepesen forró sütőben szűk 1 órán át sütjük. 10 percnyi pihentetés után kockákra vágjuk. Aki szereti, a tányérján tejföllel is meglocsolhatja.
Köszönjük, tessenek bátran belevágni az elkészítésébe.
Nagyon finom recept.Kedvencekhez raktam.Köszönöm.
Csorog a nyálam ilyen későn,a jobbnál-jobb menük láttán.
Köszönöm a receptet.
Frissből még nem készítettem,éppen itt az ideje.
Ilyet már ettem, nagyon finom volt Szabina. Érdemes elkészíteni.
Nagyon szívesen. :)
Én azt hiszem nálunk a sertéscomb lesz a nyerő! :) Köszönöm.