Nagyi tyúkhúslevese tyúk nélkül
Elkészítés módja
1. Az összes pucolt zöldséget egy fazékba rakjuk és 2,5 liter vizet adunk hozzá.
2. Beletesszük a csirkemellet szintén egészben és kis rést hagyva lefedjük a lábast, hogy a gőz tudjon távozni.
3. A levesalap forrásától számított kb. 20 percig főzzük.
4. Sózni, Erős Pistával ízesíteni utólag szoktam.
5. Közben a lúdgége tésztát megfőzzük külön lábasban.
6. Mikor kész, rövid ideig állni hagyjuk, majd leszűrjük és külön tálkában kínáljuk a leveshez, aminek tálaláskor apróra vágott petrezselymet szórunk a tetejére díszítésnek.
Nem értem!ha tyúkhúsleves,akkor mit keres benne a csirkemelle?Bár én még az életbe nem főztem húslevest csirkemellből.