Mustos-boros kacsasült szőlőmártással

Mustos-boros kacsasült szőlőmártással recept
Hozzávalók
•  1 db pecsenye kacsa
•  szárnyas fűszersó
•  1 dl must
•  1 dl fehérbor
A mártáshoz:
•  2 fürt nagy szemű édes szőlő
•  2 dl édes fehérbor
•  1 dl must
•  1 evőkanál méz
•  1 evőkanál étkezési keményítő
•  1 citrom leve

Elkészítés módja

1. A kacsát megtisztítjuk, megmossuk.

2. Kívül-belül megszórjuk a fűszersóval.

3. A kacsát egy mélyebb tepsibe tesszük, aláöntjük a bort és a mustot, majd lefóliázzuk a tepsit.

4. A kacsa méretétől függően 1-1,5 órát hagyjuk a fólia alatt párolódni, majd kibontva szép pirosra, ropogósra sütjük.

5. A mártáshoz a szőlőt leszemezzük, a bort és a mustot felforraljuk, majd a keményítővel besűrítjük.

6. Hozzáadjuk a szőlőt, mézzel és a citrom levével ízesítjük.

7. A megsült kacsát részeire szedjük, a szőlőmártással és tetszőleges körettel tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

A leírásban szereplő Mustos-boros kacsasült szőlőmártással recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (sült kacsa) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Mustos-boros kacsasült szőlőmártással recept - 4 hozzászólás

  1. manócska
    manócska #2487 2013. 03. 22. 16:34 Válasz

    Nagyon guszta , jöhet fénypostával:))

  2. kautz1009
    kautz1009 #2479 2013. 03. 22. 15:26 Válasz

    Köszi szépen!! Igen a két pogácsa az krumplifánk.Azt sütöttem a kacsa mellé.

  3. Vassné Edit
    Vassné Edit #2472 2013. 03. 22. 10:39 Válasz

    Finom kacsasült jöhet bármely formában.
    Gratulálok :Edit.

  4. karperec
    karperec #2458 2013. 03. 22. 08:40 Válasz

    A kacsa különleges ízét még így megbolondítani! Nagyon tetszik ez a méz-bor-kacsa kombináció!
    Az a két pogácsa a husi mellett krumpliból van?

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Mustos-boros kacsasült szőlőmártással recept - 4 hozzászólás

  1. manócska
    manócska #2487 2013. 03. 22. 16:34 Válasz

    Nagyon guszta , jöhet fénypostával:))

  2. kautz1009
    kautz1009 #2479 2013. 03. 22. 15:26 Válasz

    Köszi szépen!! Igen a két pogácsa az krumplifánk.Azt sütöttem a kacsa mellé.

  3. Vassné Edit
    Vassné Edit #2472 2013. 03. 22. 10:39 Válasz

    Finom kacsasült jöhet bármely formában.
    Gratulálok :Edit.

  4. karperec
    karperec #2458 2013. 03. 22. 08:40 Válasz

    A kacsa különleges ízét még így megbolondítani! Nagyon tetszik ez a méz-bor-kacsa kombináció!
    Az a két pogácsa a husi mellett krumpliból van?

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.