Mustos-boros kacsasült szőlőmártással

Elkészítés módja
1. A kacsát megtisztítjuk, megmossuk.
2. Kívül-belül megszórjuk a fűszersóval.
3. A kacsát egy mélyebb tepsibe tesszük, aláöntjük a bort és a mustot, majd lefóliázzuk a tepsit.
4. A kacsa méretétől függően 1-1,5 órát hagyjuk a fólia alatt párolódni, majd kibontva szép pirosra, ropogósra sütjük.
5. A mártáshoz a szőlőt leszemezzük, a bort és a mustot felforraljuk, majd a keményítővel besűrítjük.
6. Hozzáadjuk a szőlőt, mézzel és a citrom levével ízesítjük.
7. A megsült kacsát részeire szedjük, a szőlőmártással és tetszőleges körettel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Nagyon guszta , jöhet fénypostával:))
Köszi szépen!! Igen a két pogácsa az krumplifánk.Azt sütöttem a kacsa mellé.
Finom kacsasült jöhet bármely formában.
Gratulálok :Edit.
A kacsa különleges ízét még így megbolondítani! Nagyon tetszik ez a méz-bor-kacsa kombináció!
Az a két pogácsa a husi mellett krumpliból van?