Mesés kacsapecsenye

Elkészítés módja
1. A kacsát megmossuk, leszárogatjuk, a tolltokoktól megszabadítjuk. A bőrét a mellénél, kicsit átlósan, több helyen beirdaljuk, azaz húsáig bevágjuk.
2. Sóval kívül-belül bedörzsöljük, és letakarva, hűtőszekrényben egy éjjelen át érleljük.
3. Másnap a jól megmosott gyümölcsöt a hasüregébe rejtjük, ez arra szolgál, hogy a kacsa jellegzetes illatát tompítsa, és alakját is jobban megtartsa. Lábait összekötözzük.
4. Tepsibe tesszük, sörrel megkenegetjük, és letakarva, közepesen forró sütőben (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 1 óra 20 percen át sütögetjük. Közben zsírjával és a sörrel gyakorta meglocsoljuk. A sütés utolsó harmadára pedig leemeljük a tetejét, hogy a szárnyas szép pirosasra süljön. Párolt lila káposztával és pirított burgonyával adjuk asztalra.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.