János-hegyi „buflák” pecsenye

Elkészítés módja
1. A csirkemellet 2 centis kockákra daraboljuk. A szalonnát hasonló nagyságú, de vékonyabb szeletekre vágjuk, ahogyan a kicsumázott paprikát is. A gombafejeket megtisztítjuk, félbehasítjuk. A paradicsomokat – miután szárukat kimetszettük – 0,5 centi vastagon fölszeleteljük. A lehéjazott hagymát cikkekre vágjuk, kicsit szétszedegetjük.
2. Az így előkészített hozzávalókat váltakozva négy megolajozott nyársra vagy hurkapálcára felfűzzük, a fűszerkeverékkel beszórjuk.
3. 1 evőkanál lisztet a tojással meg a tejföllel simára keverünk, és olyan tálba (kisebb tepsibe) töltjük, hogy a nyársakat kényelmesen megforgathassuk benne. A lisztet meg a morzsát ugyanezen okból lapos nagy tálba szórjuk.
4. A nyársakat először a lisztben, majd a tejfölös tojásban, végül a zsemlemorzsában megforgatjuk. Fontos, hogy ne nagyoljuk el ezt a műveletet, hanem mindenből úgy jusson rá, hogy körben alaposan bevonja.
5. Egy akkora serpenyőt vagy lábast a tűzre teszünk, amekkorába a nyársak is beleférnek. Annyi olajat öntünk bele, amennyi majd a bundás pecsenyék vastagságának kb. a feléig ér, és közepesen megforrósítjuk. Csipetnyi zsemlemorzsát beleszórunk, ha sercegve sülni kezd, akkor jó.
6. Ezután óvatosan belefektetjük a nyársakat, majd közepes tűzön kb. 15 percig sütjük, közben kétszer-háromszor megforgatjuk. Konyhai papírtörlőre szedve lecsöpögtetjük, azután a nyársat (hurkapálcát) kihúzzuk belőle. Jó ujjnyi vastagon, ferdén fölszeletelve tálaljuk párolt rizs és sült burgonya kíséretében.
János-hegyi „buflák” pecsenye recepthez fűződő történet, jótanács
Pulykamellfilét és szűzpecsenyét is süthetünk ugyanígy.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.