Mézeskalács házikó

Elkészítés módja
1. A vajat a mézzel együtt felolvasszuk.
2. A porcukrot és a fűszereket, a szódabikarbónát és a tojásokat jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a mézes-vajas masszát.
3. Egy fakanál segítségével hozzáadjuk a lisztet és eldolgozzuk vele. A tészta nem lesz kemény.
4. Egy éjszakát pihentetjük.
5. Másnap 2-3mm vastagra kinyújtjuk.
6. A sablonokat kivágjuk, sütőpapiros sütőlapon 180 fokon világosra megsütjük.
7. A tojásfehérjét gőz felett a citromlével és a porcukorral kemény habbá verjük és ezzel díszítjük fel a kis házikót.
8. A házikó oldalai és a teteje egyforma méretűek amiből 4 darab lesz. 15x10cm az eleje, a hátulsó lap amit egybe vágunk ki a csúccsal 8x10 cm, a csúcsa 5cm
Zsuzsa köszönöm szépen
Nagyon ügyes vagy!
Köszönöm szépen lányok
Gyönyörű :)
Nagyon szép!