Ananásztorta

Ananásztorta recept
Hozzávalók
•  egy kész kerek piskótatortalap (receptjét lásd külön vagy lehet készen is kapni)
•  2.5 dl tej
•  4 tojássárgája
•  6 evőkanál porcukor
•  2 evőkanál finomliszt (4 dkg) vagy 1 csomag főzni való vaníliaízű pudingpor
•  1 púpozott evőkanál zselatinpor
•  2 dl konzerv ananászlé
•  8 karika konzervananász (49 dkg)
•  2 evőkanál rum
•  4 dl habtejszín
a díszítéshez:
•  2 dl habtejszín
•  10 dkg cukrozott
•  szárított ananászkocka (ez el is maradhat)

Elkészítés módja

1. A munkát a piskótalap sütésével vagy vásárlásával kezdjük. Ha ez megvan, a tejet egy lábasba töltjük, a tojások sárgájával, a porcukorral, a liszttel, a zselatinporral és az ananászlével simára dolgozzuk.

2. A tűzre tesszük, majd szüntelenül kevergetve közepesen sűrű krémmé főzzük. A tűzről lehúzzuk, és 4 karika lecsöpögtetett, kis kockákra vágott ananászt is hozzákeverünk. A rummal ízesítjük.

3. Amikor kihűlt – de még mielőtt megdermedne – a kemény habbá vert tejszínt is beleforgatjuk. Egy 24 centi átmérőjű tortaformát megnedvesített celofánnal kibélelünk. A maradék 4 karika ananászt az aljára rakjuk, és egyharmadnyi ananászkrémet rákenünk. A piskótatortát lapjában 3 részre vágjuk, egyet máris a krémre fektetünk. Erre krém, majd piskóta, azután a maradék krém kerül.

4. A harmadik tortalappal az egészet beborítjuk, és egy éjszakán át hűtőszekrényben dermesztjük. Másnap tálra borítjuk, a tortaformát leemeljük róla, és a celofánt is lehúzzuk.

5. A díszítéshez való tejszínt kemény habbá verjük, a torta tetejét ezzel díszítjük, de egy keveset egyenletesen körben az oldalára is kenünk belőle. A cukrozott ananásszal díszítjük.

A leírásban szereplő Ananásztorta recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (torta) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.