Medvehagymás brassói aprópecsenye
Elkészítés módja
1. A sertéscombot és a szalonnát kockákra vagy csíkokra vágjuk tetszés szerint.
2. A burgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk.
3. A hagymákat apróra vágjuk.
4. A szalonnát kipirítjuk, rátesszük a vöröshagymát és megdinszteljük.
5. Hozzáadjuk a fokhagyma és a medvehagyma 2/3 részét és a húst, sózzuk, borsozzuk, egy csipet majoránnát teszünk rá.
6. Mindig csak pár csepp vizet hozzáadva készre pároljuk.
7. Ha a hús megpuhult, hozzáadjuk a paradicsompürét és átpirítjuk.
8. Rátesszük a maradék fokhagymát, medvehagymát elkeverjük, de nem főzzük tovább.
9. A burgonyát bő olajban kisütjük és a húshoz keverjük.
10. Tálalásnál házi savanyúsággal kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Köszi!! A medvehagymának is fokhagyma jellegű az íze így nem is érződik benne külön a "medvehagyma íz".:)
Brassói jöhet bármikor.
Gusztusos nagyon,szép a tálalás is,mint mindig!
Brassóiból sosem elég! Medvehagymával még nem próbáltam. Nem uralkodik el rajta nagyon az íze?
Köszi!! :)
Igazán tetszetős ebéd lenne a mai napra Józsi!! :) Nagyon gusztusos :)