Medvehagymás brassói aprópecsenye

Medvehagymás brassói aprópecsenye recept
Hozzávalók
•  80 dkg sertéscomb vagy lapocka
•  15 dkg húsos füstölt szalonna
•  1-1.5 kg burgonya
•  2 fej vöröshagyma
•  2 fej fokhagyma
•  1 csokor medvehagyma
• 
•  őrölt fekete bors
•  csipet majoránna
•  1 evőkanál paradicsompüré
•  étolaj

Elkészítés módja

1. A sertéscombot és a szalonnát kockákra vagy csíkokra vágjuk tetszés szerint.

2. A burgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk.

3. A hagymákat apróra vágjuk.

4. A szalonnát kipirítjuk, rátesszük a vöröshagymát és megdinszteljük.

5. Hozzáadjuk a fokhagyma és a medvehagyma 2/3 részét és a húst, sózzuk, borsozzuk, egy csipet majoránnát teszünk rá.

6. Mindig csak pár csepp vizet hozzáadva készre pároljuk.

7. Ha a hús megpuhult, hozzáadjuk a paradicsompürét és átpirítjuk.

8. Rátesszük a maradék fokhagymát, medvehagymát elkeverjük, de nem főzzük tovább.

9. A burgonyát bő olajban kisütjük és a húshoz keverjük.

10. Tálalásnál házi savanyúsággal kínáljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

A leírásban szereplő Medvehagymás brassói aprópecsenye recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (brassói aprópecsenye, brassói) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Medvehagymás brassói aprópecsenye recept - 5 hozzászólás

  1. kautz1009
    kautz1009 #5024 2013. 05. 09. 04:58 Válasz

    Köszi!! A medvehagymának is fokhagyma jellegű az íze így nem is érződik benne külön a "medvehagyma íz".:)

  2. Vassné Edit
    Vassné Edit #5021 2013. 05. 08. 22:35 Válasz

    Brassói jöhet bármikor.
    Gusztusos nagyon,szép a tálalás is,mint mindig!

  3. karperec
    karperec #5009 2013. 05. 08. 21:35 Válasz

    Brassóiból sosem elég! Medvehagymával még nem próbáltam. Nem uralkodik el rajta nagyon az íze?

  4. kautz1009
    kautz1009 #5005 2013. 05. 08. 16:26 Válasz

    Köszi!! :)

  5. Ágica
    Ágica #4997 2013. 05. 08. 08:53 Válasz

    Igazán tetszetős ebéd lenne a mai napra Józsi!! :) Nagyon gusztusos :)

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Medvehagymás brassói aprópecsenye recept - 5 hozzászólás

  1. kautz1009
    kautz1009 #5024 2013. 05. 09. 04:58 Válasz

    Köszi!! A medvehagymának is fokhagyma jellegű az íze így nem is érződik benne külön a "medvehagyma íz".:)

  2. Vassné Edit
    Vassné Edit #5021 2013. 05. 08. 22:35 Válasz

    Brassói jöhet bármikor.
    Gusztusos nagyon,szép a tálalás is,mint mindig!

  3. karperec
    karperec #5009 2013. 05. 08. 21:35 Válasz

    Brassóiból sosem elég! Medvehagymával még nem próbáltam. Nem uralkodik el rajta nagyon az íze?

  4. kautz1009
    kautz1009 #5005 2013. 05. 08. 16:26 Válasz

    Köszi!! :)

  5. Ágica
    Ágica #4997 2013. 05. 08. 08:53 Válasz

    Igazán tetszetős ebéd lenne a mai napra Józsi!! :) Nagyon gusztusos :)

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.