Töltött paprika konyhafőnök módra
Elkészítés módja
1. A paprikákat kicsumázzuk, majd miután ereiket kikapartuk, forrásban lévő vízbe rakjuk, 1-2 perc elteltével kiemeljük, leszárogatjuk.
2. A tarját ledaráljuk, a besamellel és a tojássárgájával kikeverjük, a pirospaprikával és a borssal fűszerezzük, ha kell, megsózzuk. A paprikák üregébe töltjük.
3. A vajastésztát kb. 3 milliméter vékonyságúra nyújtjuk, majd 10 egyforma négyzetre vágjuk. Felvert tojással lekenjük. Mindegyikre rakunk egy töltött paprikát, azután a tészta négy sarkát a paprika tetején egymásba nyomkodjuk, nehogy sütés közben kinyíljon. Ha valahol leesne egy kis darab a tésztából, ötforintos nagyságú kis tésztakorongokat szúrjunk ki belőle, s ezt is nyomjuk a tetejébe. Felvert tojással lekenjük. Húsvillával pár helyen jó mélyen beleszúrunk.
4. Előmelegített sütőben, nagy lánggal (220 °C; légkeveréses sütőben 200 °C) 18-20 perc alatt megsütjük.
5. Közben a mártáshoz valókat simára keverjük, kissé megsózzuk, megborsozzuk, pár csepp konyakkal ízesítjük. Külön mártásos csészében tálaljuk a forró paprika mellé.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.