Mascarponés amaretto torta

Elkészítés módja
1. A piskótát 3 lapra vágjuk és meglocsoljuk amaretto likőrrel, mindegyiknek azt a felét, amelyik a krémmel fog majd érintkezni.
2. A mascarpone krémsajtot a cukorral és a habnak felvert tejszínnel, habfixszel, vaníliás cukorral, zöld citromhéjjal és aromával kikeverjük és megtöltjük vele a lapokat.
3. Az őrölt mandulát a krém tetejére szórjuk, mind a két lapnál.
4. A tortánkat bevonjuk tortabevonó csokival és lapmandulával és marcipánnal díszítjük.
Mascarponés amaretto torta recepthez fűződő történet, jótanács
Születésnapi torta volt, és persze az enyém.
Nicsak-nicsak, ünnepeltünk van! ;) Akkor hát, bár késve, de így utólag is nagyon boldog születésnapot kívánok, kedves Zsuzsa! Elsősorban jó egészséget, aztán jöhet a többi: sok-sok szeretet, jóban-rosszban hű barátok, öröm, boldogság, derűlátás, megbecsülés, kitartás, szerencse... (és még sorolhatnám hosszasan) - tehát minden szép és jó!
Ez nem most készült,de most volt 25-én,de nagyon szerény körülmények között,és most beteg vagyok,ezért nem sütöttem.A páromtól kerti virágokat katam,aminek jobban örülök,mint egy tortának.belül azért fáj,hogy senkinek nem jut eszébe,még csak egy pici meglepi sem,pedig én pont az ellenkezője vagyok.Na mindegy.Köszi manócska,rendes tőled.
Gratulálok a szülinapodra!! Gondolom Neked kellett megsütni a tortát?:))
Nagyon finom torta.
Ügyes vagy!