Marokkói mandulatejes gyümölcsrizs

Elkészítés módja
1. Pürésítsük a mandulát 60 ml nagyon forró vízben, majd passzírozzuk át egy szitán és tegyük egy üvegtálba.
2. A szitán maradt mandulát tegyük vissza az előző üvegtálba, öntsünk rá megint 60 ml tűzforró vizet és pürésítsük megint ugyanúgy, mint az előző alkalommal.
3. Adjuk hozzá 300 ml vízhez ezt a „mandulatejet“ és forraljuk fel.
4. A 25 g vaj és a kondenzált tej feléhez adjuk hozzá a rizst, meg a fahéjrudat és a cukrot, majd öntsük hozzá a 300 ml mandulás vízhez és főzzük 30 percig, mérsékelt lángon (állandó keverve).
5. Ekkor öntjük csak hozzá a maradék tejet és azzal addig főzzük, amíg besűrűsödik.
6. Ezután ízesítjük csak a narancslével (vagy frissen préselt naranccsal) és ha szükséges, tetszés szerint barna cukorral.
7. Friss mézzel ízesített fügével, szárított datolyával és reszelt narancshéjjal díszíthetjük.
Marokkói mandulatejes gyümölcsrizs recepthez fűződő történet, jótanács
Mandulatej készítése helyett, kész mandulatejjel szoktam készíteni!
Én kókusztejeset csináltam már,de még ilyet nem ettem.Biztos nagyon fincsi,mert a mandulát is szeretem.
Gyümölcsrizst kedvelem, mentettem!
Köszönöm.:)) Sűrített tejként már ismerem.:)
Sűrített tej, tubusban vagy konzervben kapható mindenhol CBA-ban (angolul kondenzált tejnek mondják) mindegyikre rá van írva, hogy hány % zsír, cukor stb van benne ennél a receptnél a cukrozott változatot használtam és a 4%-os zsír tartalmút...
Kérdeznék valamit az hogy kondenzált tej az mit jelent??? Lehet hogy csak nekem okoz fejtörést, de vállalom, hogy nem tudom milyen az! :) Hol lehet ezt beszerezni itthon?
köszönöm, a családom a könnyű recepteket szereti...
Nagyon jó kis recept.
Nagyon tetszik a recepted, kipróbálom. Köszi.