Mákos, diós bejgli

Mákos, diós bejgli recept
Hozzávalók
A tésztához:
•  1 kg liszt
•  20 dkg vaj
•  15 dkg zsír
•  10 dkg cukor
•  1 dkg élesztő
•  2 tojás
•  2 dl tej
•  csipet só
A mákos töltelékhez:
•  40 dkg mák
•  26 dkg cukor
•  1/2 citrom héja
•  1/2 narancs héja
•  2-3 evőkanál baracklekvár
•  1/2 teáskanál fahéj
•  1/2 vaníliarúd
•  1db hámozott reszelt alma
A diós töltelékhez:
•  40 dkg dió
•  24 dkg cukor
•  4 dkg zsemlemorzsa
•  1/2 citrom reszelt héja
•  1/2 narancs reszelt héja
•  2-3 evőkanál baracklekvár
•  1/2 vaníliarúd
•  1 db hámozott reszelt alma

Elkészítés módja

1. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, zsírral és 8 dkg cukorral. Az élesztőt 2 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk és a tésztához vegyítjük, hozzáadunk még egy tojást, késhegynyi sót.

2. Az egészet jól összegyúrjuk és hideg helyen néhány órán át pihentetjük. A pihentetést követően 6 egyenlő részre osztjuk, és cipókba formáljuk, majd téglalap alakúra kinyújtjuk.

3. Elkészítjük máktölteléket 26 dkg cukorból 2 dl vízzel szirupot főzünk, amellyel leforrázzuk a mákot, majd hozzáadjuk a reszelt almát, a narancs és citromhéjat, a fahéjat, a vaníliát és a baracklekvárt is.

4. Elkészítjük a diótölteléket 22 dkg cukorból 2 dl vízzel szirupot főzünk és a darált dióra öntjük. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, narancshéjat, a vaníliát és 4 dkg zsemlemorzsát és a lekvárt.

5. Hármat mákos, hármat diós töltelékkel töltünk meg úgy, hogy a sűrű tölteléket lapos késsel egészen a tészta széléig kenjük, a keskenyebbik oldalon kb. 1 cm-t visszahajtunk a tésztából és felsodorjuk.

6. Gyengén kizsírozott tepsibe rakjuk a megtöltött bejgliket, tojással megkenve fél óráig meleg helyen tartjuk, majd ismét megkenjük és ezúttal hideg helyre tesszük addig, amíg a tojás meg nem szárad.

7. Mérsékelten meleg sütőben, kb. 35-40 percig, sütjük. Így szép márványos lesz.

A leírásban szereplő Mákos, diós bejgli recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (bejgli recept, bejgli, mákos bejgli) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Mákos, diós bejgli recept - 6 hozzászólás

  1. manócska
    manócska #8307 2013. 12. 09. 13:26 Válasz

    Nagyon szép!

  2. Mesyke
    Mesyke #8262 2013. 12. 03. 20:07 Válasz

    Gyönyörűszép:))

  3. bodzaszörp
    bodzaszörp #8253 2013. 12. 02. 16:01 Válasz

    Köszönöm szépen!!!! :)

  4. Domján Mária
    Domján Mária #8252 2013. 12. 02. 09:21 Válasz

    Gratulálok csoda szépek

  5. bodzaszörp
    bodzaszörp #8246 2013. 12. 01. 21:48 Válasz

    Omlósabb lesz.

  6. t.variam
    t.variam #8245 2013. 11. 30. 20:17 Válasz

    Mennyiben lesz más a tészta, ha részben zsírral készül?

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Mákos, diós bejgli recept - 6 hozzászólás

  1. manócska
    manócska #8307 2013. 12. 09. 13:26 Válasz

    Nagyon szép!

  2. Mesyke
    Mesyke #8262 2013. 12. 03. 20:07 Válasz

    Gyönyörűszép:))

  3. bodzaszörp
    bodzaszörp #8253 2013. 12. 02. 16:01 Válasz

    Köszönöm szépen!!!! :)

  4. Domján Mária
    Domján Mária #8252 2013. 12. 02. 09:21 Válasz

    Gratulálok csoda szépek

  5. bodzaszörp
    bodzaszörp #8246 2013. 12. 01. 21:48 Válasz

    Omlósabb lesz.

  6. t.variam
    t.variam #8245 2013. 11. 30. 20:17 Válasz

    Mennyiben lesz más a tészta, ha részben zsírral készül?

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.