Citromos-szilvalekváros sütemény

Elkészítés módja
1. Az összetevőkből meggyúrom a tésztát s elosztom négy felé.
2. Kivajazott, lisztezett tepsibe belerakom a kinyújtott tésztát, megkenem szilvalekvárral, majd ráborítom a másik tésztát. Megböködöm villával s előmelegített sütőbe rózsaszínre sütöm. Ezt megismétlem a másik két tésztával.
3. A kihűlt két tészta közé megy a krém.
4. 3 dl tej, 20 dkg porcukor, 5 dkg finomliszt, ezt megfőzöm s kevergetve kihűtöm. 35 dkg vajat habosra keverek 20 dkg porcukorral s hozzá adagolom a főzött krémet.
5. Ez a krém megy a két tészta közé.
6. A süti tetejére készítek két zacskónyi citromos mázat, majd becsokizom a tetejét.
Sok sikert a sütéshez!
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.