Knédli vadassal

Knédli vadassal recept
Hozzávalók
•  6 szelet marhahús
•  10 dkg füstölt szalonna
Az elősütéshez:
•  olaj
A vadas mártáshoz:
•  2 sárgarépa
•  2 fehérrépa
•  1 vöröshagyma
•  2 evőkanál olaj
•  1 evőkanál kristálycukor
•  2 kávéskanál delikát
•  őrölt bors
•  2 babérlevél
•  2 dl tejföl
•  2 evőkanál mustár
•  1 evőkanál liszt
•  fél citrom leve
A knédlihez:
•  50 dkg liszt (rétesliszt és finomliszt keveréke kb. felesben)
•  3.5 dl víz
•  1 db tojás
•  2 dkg élesztő
•  1 teáskanál cukor
•  1 teáskanál só
•  2 kávéskanál étolaj

Elkészítés módja

1. A marhahússzeleteket kiklopfoljuk, olajban mindkét oldalát átsütjük.

2. Félretesszük.

3. A mártáshoz a zöldségeket megtisztítjuk és karikákra vágjuk.

4. Az olajat egy lábasba öntjük, a kisebb kockákra vágott szalonnát megpirítjuk, a cukrot beleszórjuk, karamellizáljuk.

5. A zöldségeket hozzáadjuk, pár percig együtt pirítjuk, vízzel felöntjük, borsozzuk, a babérlevelet beletesszük.

6. Az átsütött hússzeleteket beletesszük és fedő alatt puhára pároljuk.

7. A húsokat kivesszük, a zöldségeket kipürésítjük, majd a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk.

8. Knédlivel tálaljuk, a hússzeleteket a mártással leöntjük.

9. A knédli készítése: Az élesztőt 1 dl langyos vízben a cukorral összekeverjük, majd felfuttatjuk.

10. A lisztet egy kelesztőtálba tesszük, hozzákeverjük a sót, beleütjük a tojást, hozzáadjuk a megkelt élesztőt és a többi langyos vízzel szép hólyagosra kidagasztjuk.

11. A tálat olajjal kikenjük, a tésztát beletesszük, és olajjal lekenjük.

12. Duplájára kelesztjük.

13. Egy lábas aljába két ujjnyi vizet teszünk, egy tésztakiszedő edényt teszünk bele, az alját kibéleljük szilikonos sütőpapírral és a kis gombócokra formázott tésztagombócokat beletesszük.

14. Fedő alatt, nagy lángon 10-15 perc alatt a gombócok, knédlik elkészülnek.

Knédli vadassal recepthez fűződő történet, jótanács

A fedőt "sütés" közben nem szabad levenni!

A leírásban szereplő Knédli vadassal recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (vadas) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Knédli vadassal recept - 4 hozzászólás

  1. Vassné Edit
    Vassné Edit #1114 2013. 03. 03. 18:14 Válasz

    Köszönöm mindenkinek a hozzászólást.

  2. manócska
    manócska #1104 2013. 03. 03. 17:28 Válasz

    Nagyon régen ettem knédlivel. Amikor huszon évvel ezelőtt voltam, (akkor még Csehszlovákiába ) ott ettem először, nagyon finom volt.

  3. cherryka
    cherryka #1071 2013. 03. 03. 01:07 Válasz

    Mi meg csak knédlivel szoktuk fogyasztani. Viszont nekem meg a szalonna és a karamellizálás új a vadas kapcsán. Ebből is látni, ahány ház, annyi szokás! :)

  4. Domján Mária
    Domján Mária #1063 2013. 03. 02. 20:21 Válasz

    Knédlivel még nem ettem,
    de biztosan nagyon finom

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Knédli vadassal recept - 4 hozzászólás

  1. Vassné Edit
    Vassné Edit #1114 2013. 03. 03. 18:14 Válasz

    Köszönöm mindenkinek a hozzászólást.

  2. manócska
    manócska #1104 2013. 03. 03. 17:28 Válasz

    Nagyon régen ettem knédlivel. Amikor huszon évvel ezelőtt voltam, (akkor még Csehszlovákiába ) ott ettem először, nagyon finom volt.

  3. cherryka
    cherryka #1071 2013. 03. 03. 01:07 Válasz

    Mi meg csak knédlivel szoktuk fogyasztani. Viszont nekem meg a szalonna és a karamellizálás új a vadas kapcsán. Ebből is látni, ahány ház, annyi szokás! :)

  4. Domján Mária
    Domján Mária #1063 2013. 03. 02. 20:21 Válasz

    Knédlivel még nem ettem,
    de biztosan nagyon finom

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.