Knédli vadassal

Elkészítés módja
1. A marhahússzeleteket kiklopfoljuk, olajban mindkét oldalát átsütjük.
2. Félretesszük.
3. A mártáshoz a zöldségeket megtisztítjuk és karikákra vágjuk.
4. Az olajat egy lábasba öntjük, a kisebb kockákra vágott szalonnát megpirítjuk, a cukrot beleszórjuk, karamellizáljuk.
5. A zöldségeket hozzáadjuk, pár percig együtt pirítjuk, vízzel felöntjük, borsozzuk, a babérlevelet beletesszük.
6. Az átsütött hússzeleteket beletesszük és fedő alatt puhára pároljuk.
7. A húsokat kivesszük, a zöldségeket kipürésítjük, majd a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk.
8. Knédlivel tálaljuk, a hússzeleteket a mártással leöntjük.
9. A knédli készítése: Az élesztőt 1 dl langyos vízben a cukorral összekeverjük, majd felfuttatjuk.
10. A lisztet egy kelesztőtálba tesszük, hozzákeverjük a sót, beleütjük a tojást, hozzáadjuk a megkelt élesztőt és a többi langyos vízzel szép hólyagosra kidagasztjuk.
11. A tálat olajjal kikenjük, a tésztát beletesszük, és olajjal lekenjük.
12. Duplájára kelesztjük.
13. Egy lábas aljába két ujjnyi vizet teszünk, egy tésztakiszedő edényt teszünk bele, az alját kibéleljük szilikonos sütőpapírral és a kis gombócokra formázott tésztagombócokat beletesszük.
14. Fedő alatt, nagy lángon 10-15 perc alatt a gombócok, knédlik elkészülnek.
Knédli vadassal recepthez fűződő történet, jótanács
A fedőt "sütés" közben nem szabad levenni!
Köszönöm mindenkinek a hozzászólást.
Nagyon régen ettem knédlivel. Amikor huszon évvel ezelőtt voltam, (akkor még Csehszlovákiába ) ott ettem először, nagyon finom volt.
Mi meg csak knédlivel szoktuk fogyasztani. Viszont nekem meg a szalonna és a karamellizálás új a vadas kapcsán. Ebből is látni, ahány ház, annyi szokás! :)
Knédlivel még nem ettem,
de biztosan nagyon finom