Kiflis smarni
Elkészítés módja
1. A tojásokat a cukorral, citrommal, vaníliás cukorral kikeverem, majd hozzáöntöm a tejet is.
2. A kifliket vékony karikákra felszelem.
3. A tejes masszát a kiflikarikákra öntöm és hagyom, hogy jól megpuhuljon, közben egypárszor átkeverem.
4. Nem baj, ha összetörik.
5. Fél-háromnegyed óra múlva kb. 1 dl olajat forrósítok egy serpenyőben és a masszát beleöntöm.
6. Többször keverem, szép pirosra megsütöm.
Kiflis smarni recepthez fűződő történet, jótanács
Baracklekvárral, porcukorral tálalom. Nagyon finom.
Bizony, a smarni a császármorzsa megfelelője, mely a német Kaiserschmarrn elnevezésből ragadt meg köznyelvben. Sőt, én még smórniként is hallottam. :) Érdekes, hogy időnként ugyanazokat az ételeket tájegységektől függően megannyi névvel illetik az emberek, és tán azt sem tudják, hogy ugyanarról beszélnek, csak a "saját" nyelvükön.
Manócska és karperec köszönöm szépen
Egyébként olyan az íze is mint a császármorzsának.
finom
A császármorzsára emlékeztet. Ilyet még nem ettem, sőt! Mennyire nem ismerem; a smarnit azt sem tudtam eddig, hogy mi...
Úgy tűnik könnyebb elkészíteni mint a grízes változatot. Guszta:))