Kemencében sült szűzérme lencsével
Elkészítés módja
1. A kemencét jól befűtjük, a cseréptálat a zsírral jól kikenjük, a sózott, borsozott szűzpecsenyét a tálba tesszük, rá kerül a rozmaringág, babérlevél és fokhagymagerezdek, ráöntjük az alaplé felét.
2. Lefedjük és kb. 30 perc alatt 200 fokos kemencében majdnem készre sütjük.
3. Kivéve a kemencéből a húst kiszedjük, kicsit pihentetjük és 2-3 centis szeletekre vágjuk.
4. Tálba öntjük a beáztatott, leszűrt lencsét, a szeletelt sárgarépát, visszatesszük közé a felszeletelt húst.
5. A maradék a alaplevet összekeverjük a borral és felöntjük vele.
6. Lefedjük és visszatesszük a kemencébe, kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Kemencében sült szűzérme lencsével recepthez fűződő történet, jótanács
Vigyázzunk vele, mert a cserép tál megtartja a meleget, és kivétel után még fő benne az étel. Könnyen kiszáríthatjuk.
A fotót igaz nem én készítettem, de az én munkám. Egyike azon ételeknek, amivel elhoztuk az Első Eszterházy Barok Ételfőző Fesztiválról az ezüst gyűrűt és a második helyezést.
Szintén gratulálok. Nagyon ügyes vagy.
Köszönöm szépen ! Ez mellett még Tokiban pácolt libamáj volt aszalt gyümölcsökkel és Klotild Hercegnő levese szarvasgombával ,meg tejpite aszalt gyümölcsökkel !
Gratulálok! Igazán eredeti ízek!