Kemencében sült szűzérme lencsével

Kemencében sült szűzérme lencsével recept
Hozzávalók
•  1 kg szűzérme
•  25 dkg lencse
•  2 szál sárgarépa
•  10 dkg zsír
•  1 l hús alaplé
•  1 dl testes vörösbor
• 
•  bors
•  rozmaring
•  fokhagyma
•  babérlevél ízlés szerint

Elkészítés módja

1. A kemencét jól befűtjük, a cseréptálat a zsírral jól kikenjük, a sózott, borsozott szűzpecsenyét a tálba tesszük, rá kerül a rozmaringág, babérlevél és fokhagymagerezdek, ráöntjük az alaplé felét.

2. Lefedjük és kb. 30 perc alatt 200 fokos kemencében majdnem készre sütjük.

3. Kivéve a kemencéből a húst kiszedjük, kicsit pihentetjük és 2-3 centis szeletekre vágjuk.

4. Tálba öntjük a beáztatott, leszűrt lencsét, a szeletelt sárgarépát, visszatesszük közé a felszeletelt húst.

5. A maradék a alaplevet összekeverjük a borral és felöntjük vele.

6. Lefedjük és visszatesszük a kemencébe, kb. 30 perc alatt készre sütjük.

Kemencében sült szűzérme lencsével recepthez fűződő történet, jótanács

Vigyázzunk vele, mert a cserép tál megtartja a meleget, és kivétel után még fő benne az étel. Könnyen kiszáríthatjuk.
A fotót igaz nem én készítettem, de az én munkám. Egyike azon ételeknek, amivel elhoztuk az Első Eszterházy Barok Ételfőző Fesztiválról az ezüst gyűrűt és a második helyezést.

A leírásban szereplő Kemencében sült szűzérme lencsével recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (szűzérme) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Kemencében sült szűzérme lencsével recept - 3 hozzászólás

  1. manócska
    manócska #6977 2013. 08. 03. 22:48 Válasz

    Szintén gratulálok. Nagyon ügyes vagy.

  2. epertündér
    epertündér #6892 2013. 07. 29. 22:50 Válasz

    Köszönöm szépen ! Ez mellett még Tokiban pácolt libamáj volt aszalt gyümölcsökkel és Klotild Hercegnő levese szarvasgombával ,meg tejpite aszalt gyümölcsökkel !

  3. karperec
    karperec #6889 2013. 07. 29. 20:26 Válasz

    Gratulálok! Igazán eredeti ízek!

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Kemencében sült szűzérme lencsével recept - 3 hozzászólás

  1. manócska
    manócska #6977 2013. 08. 03. 22:48 Válasz

    Szintén gratulálok. Nagyon ügyes vagy.

  2. epertündér
    epertündér #6892 2013. 07. 29. 22:50 Válasz

    Köszönöm szépen ! Ez mellett még Tokiban pácolt libamáj volt aszalt gyümölcsökkel és Klotild Hercegnő levese szarvasgombával ,meg tejpite aszalt gyümölcsökkel !

  3. karperec
    karperec #6889 2013. 07. 29. 20:26 Válasz

    Gratulálok! Igazán eredeti ízek!

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.