Jászberényi körmös babgulyás
Elkészítés módja
1. A babot beáztatjuk. A sertéskörmöt jól megtisztítjuk és darabokra vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, fölaprítjuk, majd az olajon megfuttatjuk. Pirospaprikával megszórjuk, a körmöt hozzáadjuk, majd két liter vízzel fölöntjük, és fölforraljuk. A babot leszűrjük és a csülökhöz adjuk és kislángon félig megfőzzük.
2. Ekkor megsózzuk, a megtisztított, kockákra vágott zöldséget is hozzáadjuk, és addig hagyjuk a tűzön, amíg meg nem puhul.
3. Közben a tojásból meg a lisztből 1-2 evőkanál vízzel galuskatésztát keverünk, amit a gulyásba szaggatunk. Tálaláskor finomra vágott petrezselyemmel megszórjuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.