Pulykás töltött káposzta

Pulykás töltött káposzta recept
Hozzávalók
•  12 savanyúkáposzta-levél
•  1.5 kg savanyú káposzta
•  1 közepes vöröshagyma
•  2 gerezd fokhagyma
•  4 evőkanál olaj
•  1 csapott evőkanál jóféle pirospaprika
• 
•  1 kiskanál majoránna
•  1 mokkáskanál csípős Piros Arany vagy Erős Pista
•  1 főtt füstölt pulykafelsőcomb (füstölt pulykakolbász is lehet)
•  1 púpozott evőkanál finomliszt
a töltelékhez:
•  60 dkg pulykafelsőcomb-filé
• 
•  fél fej vöröshagyma
•  2 gerezd fokhagyma
•  2 evőkanál olaj
•  6-8 evőkanál főtt rizs
•  1 tojás
•  1 mokkáskanál őrölt fekete bors
•  1 kiskanál majoránna
•  1 csapott evőkanál jóféle pirospaprika
a tálaláshoz:
•  tejföl

Elkészítés módja

1. A töltelékhez a húst kockákra vágjuk, ledaráljuk. A vöröshagymát meg a fokhagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, és az olajban, közepes lángon kevergetve megfonnyasztjuk, a húshoz adjuk. A rizst és a tojást belekeverjük, kb. fél evőkanálnyi sóval ízesítjük, megborsozzuk, a majorannával meg a pirospaprikával fűszerezzük.

2. A káposztaleveleken végighúzódó erek vastag részét kivágjuk, hogy hajtogatni tudjuk. A leveleket úgy fordítjuk, hogy a vastag ér velünk szemben legyen, mert így lehet könnyebben feltekerni. Mindegyik közepére tölteléket halmozunk.

3. A levél egyik oldalát ráhajtjuk, majd felcsavarjuk, végül a másik oldalát a batyuba gyűrögetjük. Az esetlegesen kimaradó töltelékből gombócokat formálunk.

4. A savanyú káposztát aszerint, hogy milyen savanyúan szeretjük, kimossuk. A szálakat át is vághatjuk, hogy ne legyenek túl hosszúak. A hagymát meg a fokhagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk. Az olajat egy nagyobb lábasban kissé megforrósítjuk, és a kétféle hagymát 2 perc alatt megfonnyasztjuk rajta. Félrehúzva a pirospaprikával meghintjük, majd az aprókáposztát belekeverjük. Kb. 1 kiskanál sóval ízesítjük, a majoránnával fűszerezzük, a paprikakrémmel tüzesítjük.

5. A főtt, füstölt pulykacombot vagy a füstölt pulykakolbászt beletesszük, majd a káposzta tetején szép sorban elrendezzük a töltelékeket. Annyi vízzel (7-8 deci) öntjük föl, amennyi majdnem ellepi. Felforraljuk, majd az edényt félig letakarjuk, az ételt egyenletes tűzön puhára főzzük.

6. Közben az edényt néhányszor megrázzuk, nehogy a káposzta letapadjon. Keverni nem lehet, mert akkor a töltelék összetörik. Elfövő levét folyamatosan pótoljuk. Amíg a káposzta fő, a lisztet kb. 1,5 deci hideg vízzel simára keverjük, vagyis habarást készítünk. A kész töltelékeket és a füstölt húst a lábasból kivesszük.

7. Az aprókáposztát a habarással sűrítjük, s néhány percig főzzük. Amikor leve kellően besűrűsödött, a töltelékeket visszahelyezzük. Tálaláskor a töltött káposztához néhány szelet főtt, füstölt húst is rakunk, és tejfölt is kínálunk hozzá.

A leírásban szereplő Pulykás töltött káposzta recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (töltött káposzta) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Pulykás töltött káposzta recept - 2 hozzászólás

  1. admin
    admin #7347 2013. 09. 03. 16:51 Válasz

    Mi is a habarásba tettük hiszen úgy tökéletesen eloszlik és megfő, a többi tejföl csupán díszítés volt a fotó kedvéért.

  2. Kispancsa
    Kispancsa #7346 2013. 09. 03. 16:12 Válasz

    A habarásba teszem a tejfölt, és belefőzöm, Jobb ízű lesz. a tányéron levő tejföl mutatós, de a főtt jobb ízű.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Pulykás töltött káposzta recept - 2 hozzászólás

  1. admin
    admin #7347 2013. 09. 03. 16:51 Válasz

    Mi is a habarásba tettük hiszen úgy tökéletesen eloszlik és megfő, a többi tejföl csupán díszítés volt a fotó kedvéért.

  2. Kispancsa
    Kispancsa #7346 2013. 09. 03. 16:12 Válasz

    A habarásba teszem a tejfölt, és belefőzöm, Jobb ízű lesz. a tányéron levő tejföl mutatós, de a főtt jobb ízű.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.