Burgonyás knédli vadasan

Burgonyás knédli vadasan recept
Hozzávalók
•  25 dkg búzadara
•  50 dkg forró főtt krumpli
•  6 dkg zsír vagy vaj
•  1 tojás
•  fél kiskanál só
A vadasmártáshoz:
•  2-2 sárgarépa és petrezselyemgyökér
•  1 vöröshagyma
•  4 evőkanál olaj
•  1 púpozott evőkanál kristálycukor
•  1 kiskanál ételízesítő por
•  6-8 szem fekete bors
•  2 babérlevél
•  2 dl tejföl
•  1 evőkanál mustár
•  1 evőkanál finomliszt
•  fél citrom leve

Elkészítés módja

1. A mártáshoz a zöldségeket, – beleértve a hagymát is –, megtisztítjuk és karikákra vágjuk.

2. Az olajat egy lábasba öntjük, a cukrot beleszórjuk, pár perc alatt karamellizáljuk, azaz rozsdabarnára pirítjuk, de vigyázzunk, nehogy túlpiruljon, megégjen, mert akkor keserű lesz. A zöldséget hozzáadjuk, 4-5 percig együtt pirítjuk, 7 deci vízzel fölöntjük, a borssal és a babérlevéllel fűszerezzük. Lefödve, kis lángon puhára pároljuk, ez 30-35 perc.

3. Ha kész, a tejföllel és a mustárral simára kevert liszttel sűrítjük, majd a babér meg a bors kivételével áttörjük, de az is jó, ha hűlni hagyjuk, és turmixoljuk. A citromlével kellemesen pikánsra ízesítjük, ha kell, utánasózzuk.

4. Közben 50 deka (tisztítva mérve) kockákra vágott krumplit enyhén sózott vízben puhára főzünk, leszűrjük. A darát gyúródeszkára szórjuk és burgonyanyomón át a még forró krumplit rányomjuk - kivételesen az a jó, ha forró, nem kell megvárni míg kihűl! A zsírral (vajjal), a tojással és a sóval összedolgozzuk. (Kerülhet bele 1-2 kis kockákra vágott pirított zsemle is.) 10-15 percre félretesszük, hogy a dara egy kicsit megduzzadhasson benne.

5. Lisztezett kézzel 5 nagy kerek gombócokat formálunk belőle, és éppen csak gyöngyözve forrdogáló, enyhén sózott vízben kb. 30 percig főzzük. Amikor kész, leszűrjük, lecsöpögtetjük, és a vadasmártással leöntve tálaljuk.

A leírásban szereplő Burgonyás knédli vadasan recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (vadas) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Burgonyás knédli vadasan recept - 1 hozzászólás

  1. Szabina
    Szabina #7197 2013. 08. 21. 11:06 Válasz

    Tetszik ez a recept, knédlit még nem készítettem! :)

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Burgonyás knédli vadasan recept - 1 hozzászólás

  1. Szabina
    Szabina #7197 2013. 08. 21. 11:06 Válasz

    Tetszik ez a recept, knédlit még nem készítettem! :)

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.