Burgonyás knédli vadasan

Elkészítés módja
1. A mártáshoz a zöldségeket, – beleértve a hagymát is –, megtisztítjuk és karikákra vágjuk.
2. Az olajat egy lábasba öntjük, a cukrot beleszórjuk, pár perc alatt karamellizáljuk, azaz rozsdabarnára pirítjuk, de vigyázzunk, nehogy túlpiruljon, megégjen, mert akkor keserű lesz. A zöldséget hozzáadjuk, 4-5 percig együtt pirítjuk, 7 deci vízzel fölöntjük, a borssal és a babérlevéllel fűszerezzük. Lefödve, kis lángon puhára pároljuk, ez 30-35 perc.
3. Ha kész, a tejföllel és a mustárral simára kevert liszttel sűrítjük, majd a babér meg a bors kivételével áttörjük, de az is jó, ha hűlni hagyjuk, és turmixoljuk. A citromlével kellemesen pikánsra ízesítjük, ha kell, utánasózzuk.
4. Közben 50 deka (tisztítva mérve) kockákra vágott krumplit enyhén sózott vízben puhára főzünk, leszűrjük. A darát gyúródeszkára szórjuk és burgonyanyomón át a még forró krumplit rányomjuk - kivételesen az a jó, ha forró, nem kell megvárni míg kihűl! A zsírral (vajjal), a tojással és a sóval összedolgozzuk. (Kerülhet bele 1-2 kis kockákra vágott pirított zsemle is.) 10-15 percre félretesszük, hogy a dara egy kicsit megduzzadhasson benne.
5. Lisztezett kézzel 5 nagy kerek gombócokat formálunk belőle, és éppen csak gyöngyözve forrdogáló, enyhén sózott vízben kb. 30 percig főzzük. Amikor kész, leszűrjük, lecsöpögtetjük, és a vadasmártással leöntve tálaljuk.
Tetszik ez a recept, knédlit még nem készítettem! :)