Kelt rétes
Elkészítés módja
1. A tészta hozzávalóiból kelt tésztát dagasztunk. (Aki dagasztógépben végzi a dagasztást, az adagoljon minden hozzávalót a kenyérsütőgépbe és végezze el a műveletet.)
2. Az élesztőt egy kávéskanál cukorral összekevert langyos tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalókkal együtt dagasztjuk addig, míg jó fényes nem lesz a tészta.
3. 1 órát kelesztjük, majd 3 cipóra osztjuk.
4. Tepsi nagyságúra sodorjuk, rátesszük a tölteléket, majd feltekerjük. Tepsibe helyezzük, amit sütőpapírral bélelünk.
5. A rudak mentét olvasztott margarinnal meglocsoljuk és még jó fél órát pihentetjük.
6. Ezután lekenjük a rudakat tojásfehérje és tej keverékével és 200 fokos sütőben sütjük.
7. Kb. 20 perc után fóliát teszünk a tetejére, mert gyorsan sül, rá 10 perc múlva vaníliás tejjel megöntözzük és 5 perc múlva újból. Kb. 10 perc alatt készre sül.
Kelt rétes recepthez fűződő történet, jótanács
Nagyon finom, gyenge, ajánlom mindenkinek.
Már nagyon régen ettem , jól néz ki, gusztusos:)
Köszönöm Szabina és Marcsi.
Nagyon finom a kelt rétes.
Ajánlom elkészítésre.
Most bizony ennék egyet belőle.Nagyon gusztusos ,szép,Marcsi
Editke! Ez nagyon finom lehet!! Imádom a kelteket.