Húsvéti oroszkrém torta
Elkészítés módja
1. A tojásfehérjéket a cukorral keményre felverjük, hozzáadjuk a tojássárgákat és jól kidolgozzuk.
2. A lisztet a sütőporral összekeverjük és a masszába óvatosan hozzáadjuk. 24 cm-es kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral és megsütjük.
3. Amikor kihűlt, 3 lapra vágjuk.
4. A töltelékhez a mazsolát és a 3 ízű citrushéjakat apróra vágjuk és rumban áztatjuk.
5. A vaníliakrémhez 2 dl tejet felforralunk a cukorral, a citromhéjjal és a vaníliarúd kikapart belsejével.
6. Fedő alatt pihentetjük, addig a zselatint 1 dl vízben beáztatjuk.
7. A tojássárgákat elkeverjük a cukorral, az 1 dl tejjel, pudingporral és hozzászűrjük a vaníliás tejet.
8. Vízgőz felett sűrű krémmé főzzük.
9. Tűzről levéve hozzáadjuk a megpuhult zselatint, olvadásig kevergetjük és hagyjuk kihűlni.
10. A 4 dl tejszínt kemény habbá verjük és a krémhez keverjük.
11. Betöltjük a lapokat.
12. Az alsó lapra a krém 1/3 része kerül, amit megszórunk a gyümölcsök felével, rátesszük a 2. lapot, szintén megkenjük a krémmel, erre a maradék gyümölcs kerül és befedjük a 3. lappal amire a maradék krémet tesszük.
13. Az összeállított tortát hűtőbe tesszük 12 órára.
14. A tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük.
15. Feléből habrózsát nyomunk a tortára, míg a másik részével a torta oldalát és tetejét vonjuk be.
16. Pirított mandulaforgáccsal díszítjük.
Mindenkinek melyseges csodalattal adozom, aki kepes tortat kesziteni. Az oroszkrem torta nekem is az egyik regi-regi nagy kedvencem. Nagyon szep - es gondolom finom- husveti torta lett belole.
Nagyon szép torta:)
Köszönöm Zsuzsa.
Tortáim közül az egyik legkedvesebb.
Nagyon szép lett Editke.