Tojáslikőrös csokoládétorta
Elkészítés módja
1. A tésztához a tojások fehérjét kemény habbá verjük, közben apránként beleszitáljuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, és hozzáadunk 5 evőkanál vizet is. A tojássárgáját egyenként beleforgatjuk. A lisztet, a keményítőt, a kakaóport, a sütőport meg a csokoládét összeforgatjuk, és óvatosan az előzőekbe keverjük. Sütőpapírral bélelt 26 centi átmérőjű tortaformába simítjuk. Közepesen forró sütőben (190 °C; légkeveréses sütőben 175 °C) kb. 35 percig sütjük. Ha kihűlt, 3 lapba vágjuk (még egyszerűbb, ha három lapnak kikenve sütjük meg).
2. A zselatint hideg vízbe áztatva meglágyítjuk, lecsöpögtetve a tojáslikőrbe keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, a porcukorral és a vaníliás cukorral ízesítjük, a zselatinos likőrbe forgatjuk.
3. A tortát ezzel a krémmel megtöltjük úgy, hogy a tetejére és az oldalára is jusson belőle. Hűtőszekrényben dermedni hagyjuk, végül tejszínhabbal, csokoládédísszel; húsvétkor durvára vágott pisztáciával, cukorvirágokkal és tojásdrazséval díszítjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.