Mascarponés epertorta
Elkészítés módja
1. A tésztához a tojások sárgáját a cukor kétharmadával 4-5 perc alatt krémesre keverjük. A vizet és az olajat hozzáadjuk, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét és a sütőporral elkevert lisztet, három részletben óvatosan beleforgatjuk.
2. Egy 24 centis tortaformát kivajazunk, belisztezünk, a masszát belesimítjuk, majd előmelegített sütőben 180°C-on kb. 30 perc alatt megsütjük. Ne süssük légkeveréses sütőben mert a tészta kiszárad. A sütőből kivéve, kihűtjük.
3. Közben elkészítjük a krémet: A mascarponét keverőtálba töltjük, a kétféle cukorral, a citromhéjjal simára keverjük. A zselatin port kevés hideg vízbe áztatjuk, majd a 1 deci, gyöngyözve forró vízben 2-3 perc alatt, kevergetve föloldjuk. A tűzről levéve, langyosra hűtjük, majd a mascarpone krémbe keverjük. Az epret megmossuk, zöldjét lecsípjük, a gyümölcsöt kis kockákra vágjuk, majd a krémbe keverjük. Az epres krémet a tortaformában kihűlt tésztára simítjuk, majd letakarva, hűtőszekrényben megdermesztjük.
4. Az epret megmossuk zöldjét lecsípjük, vékony cikkekre vágjuk, és torta tetejét ezzel díszítjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.