Hortobágyi húsos palacsinta

Elkészítés módja
1. Megtisztítom, feldarabolom a hagymákat és 2 evőkanál olajon megdinsztelem.
2. Hozzáadom a darált húst, felkarikázott paprikát, negyedelt paradicsomot.
3. Sózom, borsozom, fehéredésig pirítom, majd a tűzről lehúzva hozzákeverem az őrölt paprikát, felöntöm vízzel (annyival, hogy ellepje) és addig főzöm, míg a hús megpuhul. Ügyeljünk, hogy jó bő szaftja maradjon.
4. Közben kisütök 12 db sós palacsintát.
5. Ha kész a pörkölt, a húst szűrőlapáttal kiszedem, a szafthoz hozzákeverem a tejfölt és összeforralom (ha nagyon híg a leve, akkor a tejfölhöz 1-2 evőkanál lisztet is keverek).
6. A kiszedett húshoz annyi szaftot adok, hogy kenhető legyen.
7. A húsmasszát a palacsintákba töltöm úgy, hogy amikor a tölteléket belerakom, kissé behajtom a palacsinta szembelevő két oldalát, majd alulról jó szorosan feltekerem.
8. Mivel ez az étel melegen a legfinomabb, ezért hőállótálba sorakoztatom, a megmaradt szaftot ráöntöm és fogyasztás előtt a sütőben összeforrósítom.
9. Petrezselyemzölddel díszítve tálalom.
Hortobágyi húsos palacsinta recepthez fűződő történet, jótanács
Arra ügyeljünk, hogy ha nem marad elég szaftunk, csak tálalásnál öntsük a palacsintákra (különben melegítés közben mind beszívja)! Jó sok mártással finom!
Köszönöm a kommenteket mindenkinek.
Nekem is nagy kedvenc!
Kedves Edit!
Gratulálunk, receptjét kiemeltük a Facebook oldalunkon! Legyen ismerősünk ott is!
Nagyon guszta Editke!Mennék is hozzád egy jó ebédre!
A kedvenceknél a helye.Köszönöm.