Gyöngyhagymás csirkemáj uborkás gombasalátával és kukoricás rizzsel
Elkészítés módja
1. A salátához való gombát és uborkát lecsöpögtetjük. Utóbbit karikákra vágjuk, a gombával együtt egy tálba rakjuk. A majonézt a tejföllel simára keverjük, enyhén megsózzuk, megborsozzuk, a fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük. A gombás uborkával összekeverjük, esetleg 1-2 mokkáskanálnyit hozzáadunk az uborka levéből is, hogy az íze pikánsabb legyen. Letakarva tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
2. Elkészítjük a köretet. A vizet fölforraljuk. A rizst folyó hideg víz alatt átmossuk, lecsöpögtetjük. Az olajat egy kisebb lábasba öntjük, a rizst ráöntjük, kevergetve megforrósítjuk. A forró vizet ráöntjük, az ételízesítőt beleszórjuk, majd kis rést hagyva lefödjük, és addig főzzük, míg elfő róla a víz. Ez kb. 10 perc. Ekkor a tűzről lehúzzuk, a fedele alá duplán hajtogatott konyharuhát fektetünk, és a rizst így, a saját gőzében hagyjuk megpuhulni. Ez 15-20 perc. A konzervkukoricát lecsöpögtetjük, az olvasztott vajon megforrósítjuk, a fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük, a puha rizsbe keverjük.
3. A gyöngyhagymát megtisztítjuk. A májakat 2-3 darabra vágjuk. Az olajat egy nagy serpenyőben megforrósítjuk, a hagymát a májjal együtt rádobjuk, és jó közepes lángon, rázogatva-keverve 6-8 percig pirítjuk. Ha konzerv gyöngyhagymával készítjük, akkor azt leszűrve csak most, a végén adjuk hozzá, elég csak megforrósodnia. A tűzről levéve megsózzuk, az ételízesítőt rászórjuk, megborsozzuk, a majoránnát rámorzsoljuk.
4. Alaposan összerázzuk és a kukoricás rizzsel meg az uborkás gombasalátával már tálalhatjuk is.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.