Gyöngyhagymás csirkemáj uborkás gombasalátával és kukoricás rizzsel

Gyöngyhagymás csirkemáj  uborkás gombasalátával és kukoricás rizzsel recept
Hozzávalók
a gyöngyhagymás csirkemájhoz:
•  20 dkg friss gyöngyhagyma (ennek híján natúr konzerv)
•  60 dkg csirkemáj
•  3 evőkanál olaj
•  kb. 1 kiskanál só
•  fél kiskanál ételízesítő por
•  fél kiskanál őrölt fekete bors
•  1 kiskanál majoránna
az uborkás gombasalátához:
•  1 üveg (280 gramm) prémium szeletelt gombafejek
•  20 dkg konzerv csemegeuborka
•  5 evőkanál majonéz
•  3 evőkanál tejföl
• 
•  őrölt fekete bors
•  fél csokor petrezselyem
a kukoricás rizshez:
•  4.5 dl víz
•  2.5 dl rizs
•  2 evőkanál olaj
•  1 kiskanál ételízesítő por
•  15- 20 dkg konzervkukorica
•  3 dkg vaj
•  fél csokor petrezselyem

Elkészítés módja

1. A salátához való gombát és uborkát lecsöpögtetjük. Utóbbit karikákra vágjuk, a gombával együtt egy tálba rakjuk. A majonézt a tejföllel simára keverjük, enyhén megsózzuk, megborsozzuk, a fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük. A gombás uborkával összekeverjük, esetleg 1-2 mokkáskanálnyit hozzáadunk az uborka levéből is, hogy az íze pikánsabb legyen. Letakarva tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.

2. Elkészítjük a köretet. A vizet fölforraljuk. A rizst folyó hideg víz alatt átmossuk, lecsöpögtetjük. Az olajat egy kisebb lábasba öntjük, a rizst ráöntjük, kevergetve megforrósítjuk. A forró vizet ráöntjük, az ételízesítőt beleszórjuk, majd kis rést hagyva lefödjük, és addig főzzük, míg elfő róla a víz. Ez kb. 10 perc. Ekkor a tűzről lehúzzuk, a fedele alá duplán hajtogatott konyharuhát fektetünk, és a rizst így, a saját gőzében hagyjuk megpuhulni. Ez 15-20 perc. A konzervkukoricát lecsöpögtetjük, az olvasztott vajon megforrósítjuk, a fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük, a puha rizsbe keverjük.

3. A gyöngyhagymát megtisztítjuk. A májakat 2-3 darabra vágjuk. Az olajat egy nagy serpenyőben megforrósítjuk, a hagymát a májjal együtt rádobjuk, és jó közepes lángon, rázogatva-keverve 6-8 percig pirítjuk. Ha konzerv gyöngyhagymával készítjük, akkor azt leszűrve csak most, a végén adjuk hozzá, elég csak megforrósodnia. A tűzről levéve megsózzuk, az ételízesítőt rászórjuk, megborsozzuk, a majoránnát rámorzsoljuk.

4. Alaposan összerázzuk és a kukoricás rizzsel meg az uborkás gombasalátával már tálalhatjuk is.

A leírásban szereplő Gyöngyhagymás csirkemáj uborkás gombasalátával és kukoricás rizzsel recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (saláták, hagymás máj) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Még több csirkemáj recept
Még több csirkemáj recept

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.