Gyalog pecsenye

Elkészítés módja
1. A sertéslábakat a fokhagyma felével, sós vízben puhára főzzük. Ez kuktában kb. 50 perc. Ha a lábakat 3-5 napig 10 %-os nitrites páclében hagyjuk érlelődni, akkor a főzővízbe nem kell só.
2. A csontokat kihúzzuk és a helyükre virslit dugunk.
3. Ha nagy a csülök, lehet ez krinolin is, én elhagyom.
4. A többi hozzávalót összekeverjük és a tepsibe rakott húsokat átkenjük, lehetőleg belül is.
5. Minden csülökre ráborítunk egy szelet füstölt sajtot és addig sütjük, ameddig a sajt ráolvad. (Én sós vízben gyengén előfőzött hasábburgonyát teszek mellé és úgy sütöm készre.)
6. A sajtot ráreszelem a burgonyára is.
Gyalog pecsenye recepthez fűződő történet, jótanács
Aki szereti a német konyhát, főleg a berlini Eisbeint, annak csak egy lépés a nitrites pácolás utáni tennivaló. A recept Frank Júlia: Disznótorban 1984 - "gyalogpecsenye", és Bangó Margit: Határtalan lakoma 2009 - "dalos pecsenye" receptje nyomán íródott, ill. készült.
Ez a recept a családom nagy kedvence lehet majd.:)
Igazi férfias fogás! :)
Nagyon tetszik,köszönöm a receptet.
Nagyon gusztusos:)
Csülök minden mennyiségben! :)
Remek étel.