Gyalog pecsenye

Gyalog pecsenye recept
Hozzávalók
•  4 db első csülök
•  2 pár virsli
•  füstölt sajt
•  6 gerezd fokhagyma
•  1 evőkanál paprikakrém (lehet csípős is)
•  1 teáskanál mustár
•  2 evőkanál sűrített paradicsom
•  1 mokkáskanál fekete bors
•  só ízlés szerint

Elkészítés módja

1. A sertéslábakat a fokhagyma felével, sós vízben puhára főzzük. Ez kuktában kb. 50 perc. Ha a lábakat 3-5 napig 10 %-os nitrites páclében hagyjuk érlelődni, akkor a főzővízbe nem kell só.

2. A csontokat kihúzzuk és a helyükre virslit dugunk.

3. Ha nagy a csülök, lehet ez krinolin is, én elhagyom.

4. A többi hozzávalót összekeverjük és a tepsibe rakott húsokat átkenjük, lehetőleg belül is.

5. Minden csülökre ráborítunk egy szelet füstölt sajtot és addig sütjük, ameddig a sajt ráolvad. (Én sós vízben gyengén előfőzött hasábburgonyát teszek mellé és úgy sütöm készre.)

6. A sajtot ráreszelem a burgonyára is.

Gyalog pecsenye recepthez fűződő történet, jótanács

Aki szereti a német konyhát, főleg a berlini Eisbeint, annak csak egy lépés a nitrites pácolás utáni tennivaló. A recept Frank Júlia: Disznótorban 1984 - "gyalogpecsenye", és Bangó Margit: Határtalan lakoma 2009 - "dalos pecsenye" receptje nyomán íródott, ill. készült.

A leírásban szereplő Gyalog pecsenye recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Gyalog pecsenye recept - 5 hozzászólás

  1. Szabina
    Szabina #6055 2013. 06. 09. 16:10 Válasz

    Ez a recept a családom nagy kedvence lehet majd.:)

  2. t.variam
    t.variam #5848 2013. 06. 03. 12:04 Válasz

    Igazi férfias fogás! :)

  3. Vassné Edit
    Vassné Edit #5823 2013. 06. 02. 20:22 Válasz

    Nagyon tetszik,köszönöm a receptet.

  4. manócska
    manócska #5802 2013. 06. 02. 17:26 Válasz

    Nagyon gusztusos:)

  5. karperec
    karperec #5789 2013. 06. 02. 17:12 Válasz

    Csülök minden mennyiségben! :)
    Remek étel.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Gyalog pecsenye recept - 5 hozzászólás

  1. Szabina
    Szabina #6055 2013. 06. 09. 16:10 Válasz

    Ez a recept a családom nagy kedvence lehet majd.:)

  2. t.variam
    t.variam #5848 2013. 06. 03. 12:04 Válasz

    Igazi férfias fogás! :)

  3. Vassné Edit
    Vassné Edit #5823 2013. 06. 02. 20:22 Válasz

    Nagyon tetszik,köszönöm a receptet.

  4. manócska
    manócska #5802 2013. 06. 02. 17:26 Válasz

    Nagyon gusztusos:)

  5. karperec
    karperec #5789 2013. 06. 02. 17:12 Válasz

    Csülök minden mennyiségben! :)
    Remek étel.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.